15-åringen räddade livet på sin klasskamrat, men straffades av läraren.

15-årige Anthony Ruelas går på en mellanstadieskola i Texas. Nyligen, när en av hans klasskamrater var i desperat behov av hjälp, gjorde han något som fått tiotusentals att hylla honom. Anthony märkte att en av hans vänner, som har astma, fick problem med andningen och mådde väldigt dåligt. Detta pågick under tre minuter, men ingen i klassrummet gjorde något för att hjälpa eleven. Inte ens när tjejen föll ur sin bänk var det någon som knappt reagerade. Anthonys lärare hävdade att hon väntade på ett mejl från skolans sjuksköterska och bad eleverna att stanna vid sina platser. Men Anthony kunde inte bara sitta där och titta på sin klasskamrat som faktiskt kämpade för sitt liv. I stället för sitta still och vänta på ett besked från läraren, plockade han upp sin klasskompis från golvet och bar henne hela vägen till sjuksköterskans rum på skolan. Där fick hon vård och medicinering, vilket räddade hennes liv. Anthonys modiga och snabba insats räddade klasskamratens liv och det hyllas av många. Men historien tog också en annan vändning efter hjälteinsatsen. Strax efter den dramatiska händelsen kom ett brev hem till familjen…

Det var på mellanstadieskolan Gateway i Texas som den dramatiska händelsen utspelade sig förra veckan. I ett av klassrummen föll en elev ihop i svåra andningssvårigheter.

Skarmavbild 2016-01-25 kl. 10.05.03

Märkligt nog var det ingen som reagerade. Läraren bad alla sitta stilla och förklarade att hon väntade på ett mejl med instruktioner från skolans sjuksköterska.

I tre minuter kämpade eleven mot kväljningar och för att få luft. Då fick Anthony Ruela nog och agerade mot lärarens order. Han bar ut sin klasskamrat.

Skarmavbild 2016-01-25 kl. 10.03.07

Utan Anthonys snabba agerade hade flickan kanske mist livet. Hos sjuksköterskan fick hon den vård och medicinering hon behövde.

Men i stället för att ta emot belöningar och tacksamhet över sitt hjältedåd och snabba handlande, blev Anthony straffad. 15-åringens mamma, Mandy, blev chockad när hon fick hem en handskriven lapp från sonens lärare.

Skarmavbild 2016-01-25 kl. 10.03.17

”Eftersom det är en skola för barn med svårigheter får de ofta höra att dom är ”dåliga” och inte beter sig på rätt sätt. Och när de inte blir belönade när de väl gör någonting bra och modigt…. Jag vet inte… För mig är han en hjälte”, säger mamman Mandy till KCEN.

Skarmavbild 2016-01-25 kl. 10.24.30

Så här skrev läraren bland annat:

”Under lektionen klagade en student på att hon inte kunde andas och hade ett astmaanfall. När jag inväntade ett svar från sjuksköterskan föll studenten ur sin stol och ned på golvet. Anthony gick fram till henne för att plocka upp henne och sa ”Fuck you, vi har inte tid att vänta på mejl från sjuksköterskan”. Han går ut ur klassrummet och bär den andra eleven till sjuksköterskan”.

Skarmavbild 2016-01-25 kl. 10.02.46

Anthony blev avstängd från skolan i två dagar, eftersom han lämnade lektionen utan tillåtelse. Anthony ångrar dock ingenting. Han säger att han skulle göra det igen om det hände.

En som också var tacksam för klasskamratens hjältemodiga insats var flickan själv. Hon skickade ett SMS till Anthony dagen efter händelsen och tackade honom och meddelande att hon mådde bra.

Personligen tycker jag att den här läraren agerade helt fel och att det är hon som borde stängas av från skolan. Dela gärna vidare detta om du tycker att Anthony förtjänar att hyllas som en hjälte!