1955 hittade pojken en övergiven bebis i skogen. 58 år senare ringer en polis och berättar det oväntade.

Det låter otroligt och overkligt, men detta är en högst verklig berättelse. När Dave Hickman var 14 år gammal var han och hans farfar ute för att jaga. Allt var som vanligt, men efter ett tag hörde Dave ett märkligt ljud i skogen. Han hade aldrig hört något liknande under alla timmar i skogen, men han blev nyfiken och bestämde sig för att undersöka saken. Det han hittade? En övergiven bebis, mitt ute i skogen. Den lilla flickan var dyblöt, läpparna blå och den lilla kroppen låg insvept i en handduk. Han kallade på sin farfar och tillsammans skyndade de sig mot närmsta sjukhus. Allt detta inträffade 1955. Åren gick och Dave kunde aldrig riktigt skaka av sig vad som hände den där dagen. ”Bilden av hur hon ligger där i ogräset och jag själv som står på stängslet har jag aldrig släppt. Och jag kommer nog alltid göra det heller…”, säger Dave. Dave gick runt i 58 år och funderade på vad som faktiskt hände med den lilla flickan. Hela sitt vuxna liv har han försökt ta reda vad som hände med henne, för att få ett avslut. Han hade nästan gett upp hoppet, men en dag kom ett samtal från en pensionerad polis…

För 60 år sedan var Dave och hans farfar var ute och jagade i skogen. Plötsligt hörde de ett konstigt, ”kuttrande” ljud.

Skärmavbild 2015-10-06 kl. 10.36.03

”Det var den 22 september, 1955. ”Jag hörde något, men det lät inte som ljudet av ett gråtande barn, det var mer ett mjukt, kuttrande ljud. Jag sa: ‘Jag måste ta reda på vad det är. Så jag började klättra över ett staket”, säger Dave till CBS.

Skärmavbild 2015-10-06 kl. 10.38.23

Strax därefter upptäckte Dave den lilla, kylslagna bebisen. ”Jag tittade ner och där låg en liten baby. ”Vi måste skynda oss, vi måste se till att barnet får hjälp”, kommer jag ihåg att farfar sa.

Skärmavbild 2015-10-06 kl. 10.42.43

Dave och hans farfar tog flickan till sjukhus och kontaktade myndigheterna. Bebisen fick ett nytt namn: Roseann Wayne.

Skärmavbild 2015-10-06 kl. 10.44.10

Berättelsen om den 14-årige pojke som räddade en övergiven liten flicka blev en stor nyhet på den tiden. Men för Dave jagade historien honom också efter att tidningarna slutat skriva om händelsen.

Några veckor senare fick Dave ta farväl av Roseann. ”Jag fick hålla henne en stund och sedan berättade de att hon skulle adopteras bort nästa vecka. De hade henne insvept i en filt. Hon sov djupt. Så där och då fick jag säga adjö till henne”, säger Dave.
Men han hade ingen aning om vart hon togs.

Skärmavbild 2015-10-06 kl. 10.45.27

Dave tillbringade de närmaste 58 åren med att försöka hitta den lilla flickan han räddade. Men det var inte förrän 2013 som en pensionerad polis, John Catey, ringde upp och kom med goda nyheter.

Skärmavbild 2015-10-06 kl. 10.54.30

Titta när paret återförenas för första gången på 58 år i videon nedan!

Den här rörande historien träffade i alla fall mig rakt i bröstet. Tänk hur mycket känslor det måste varit när de sågs för första gången. De har verkligen ett känslomässigt band mellan sig som ingenting i hela världen kan bryta. Dela gärna med dig av detta om du blev helt rörd av ögonblicket när de återförenas efter 58 långa år.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna