20 år efter att de hittat övergivna bebisen kliver en patient in på sjukhuset och ställer en oväntad fråga.

Det började som en helt vanlig dag på sjukhuset för sjuksköterskan Denise Ehredt. Året var 1992 och hon var i full färd med sina vanliga uppgifter på lasarettet i Salem, USA. Men plötsligt gjorde hon tillsammans med några kollegor en makaber upptäckt inne i ett av de kvinnliga omklädningsrummen. I en gymnastikbag, tillsammans med kläder och en filt låg en liten, liten flicka som inte vägde mer än 1,5 kilo.

Sjuksköterskorna fick en chock men tog givetvis hand om den lilla flickan som de gav namnet ”baby Katie”.

Bildkälla: Youtube

– Vi kände alla ett band till den här lilla flickan som blivit lämnad helt ensam. Det är väldigt lätt att få igång sina moderskänslor och känna ett band och få henne att veta att det fanns folk som brydde sig om henne, säger Denise i ett nyhetsinslag.

Bildkälla: Youtube

Den lilla flickan blev relativt snabbt adopterad av nya, trygga föräldrar, men Denise glömde aldrig bort ”baby Katie” och det hon varit med om. Och alla minnen skulle komma tillbaka 20 år senare när en ung tjej kom in till sjukhuset för att få vård för en inflammerad bukspottkörtel.

Tjejen frågade sin sköterska om hon möjligen kom ihåg en bebis som kallats för ”baby Katie” och som hade hittats på sjukhuset. Och som av en slump var sköterskan som vårdade henne just Denise som hade hittat henne 20 år tidigare.

Bildkälla: Youtube

Det visade sig att ”baby Katie” hade hamnat i en riktigt bra familj och hade fått en trygg och stabil uppväxt som innefattade både fotboll och simning. Hon hade dessutom en syster och hon kände ingen ilska alls mot sina biologiska föräldrar som lämnade henne på sjukhuset när hon var nyfödd.

– Jag tror att de älskade mig väldigt mycket och de visste att de inte kunde ta hand om mig så de lämnade mig på ett ställe som var säkert, berättar den nu vuxna Katie.

Och det visade sig också att tiden med sköterskorna på lasarettet hade satt rejäla avtryck. Katie har nämligen bestämt sig för att gå i deras fotspår och drömmer om att en dag själv få bli sjuksköterska.

– Jag vet inte varför. Jag har alltid velat bli en sköterska eller en medicinassistent. Jag vill få möjligheten att ta hand om barn precis som sköterskorna tog hand om mig när jag var en bebis… Jag vill bara säga tack igen. Tack till sköterskorna, tack till samhället och bara… tack, säger Katie i nyhetsinslaget.

Jag vill passa på att hylla de här sköterskorna för sin fina insats för att hjälpa Katie. Du får gärna gilla om du vill göra samma sak.