4-årige Malte har blivit sviken och lämnad och söker nu efter en mormor att tillbringa tid med.

Alla barn förtjänar att få en trygg uppväxt med människor som bryr sig om dem. Det finns få saker som gör mig så ledsen som barn som är ensamma eller inte har ett ordentligt hem eller någon trygghet. Malte är en fyraårig pojke i Malmö som har detta. Men det är något som saknas. Nu söker Malte efter någon som vill vara hans mormor.

De flesta av oss har sett filmen ”Kan du vissla, Johanna” flera gånger om, eftersom den alltid visas på julafton. I den letar Berra efter en morfar – och hittar en på ålderdomshemmet. En väldigt fin relation utvecklas mellan Berra och låtsasmorfar Nils.

Vi som är uppväxta med mor- och farföräldrar vet hur speciella de är. Hur de alltid står på barnens sida. Men det är inte alla barn som har turen att växa upp med en mormor och morfar eller farmor och farfar att tillbringa tid med.

Ett av dessa barn är den glada och livfulla pojken Malte. Han bor med sin mamma i Malmö. Hans pappa bor också i staden, och de båda har fin kontakt. Men Malte har varit med om att vuxna människor har svikit honom eller gått bort tragiskt, skriver nätverket Giving People på Facebook.

Malte tänker mycket och undrar varför han inte få växa upp med någon mormor, morfar, farmor eller farfar. Han är ”en liten filosof” skriver Giving People, och oroar sig för att även hans mamma ska försvinna från honom. Han undrar om de människor som har försvunnit ur hans liv har gjort det för att de inte tycker om honom längre.

Maltes mamma älskar honom över allt annat men vill så gärna att han ska ha någon mer i sitt liv, någon som kommer och hälsar på honom. Malte har ett oändligt behov av kärlek och trygghet. Därför söker nu han och hans mamma efter någon so vill vara hans ”mormor”.

Giving People är en hjälporganisation som arbetar mot ekonomisk utsatthet och barnfattigdom i Sverige. De jobbar bland annat med akuta hjälpinsatser, som att skänka det mest nödvändiga till familjer som inte har råd med exempelvis mat, kläder och skor åt barnen eller hygienartiklar. Nu vill organisationen även hjälpa Malte att få en mormor.

”Är du en trygg vuxen “mormor”? Saknar du någon i ditt liv att skämma bort med din tid, kärlek och kramar? Kanske är just du den personen som Malte och hans mamma så väl behöver i sina liv?” skriver Giving People på Facebook.

Här kan du se inlägget i sin helhet. Dela det gärna vidare för att hjälpa Malte att få en mormor som bryr sig om honom.

Malte 4 år söker en kärleksfull mormor i Malmö

Malte är en glad och livfull liten kille som bor med sin mamma i Malmö….

Posted by Giving People on Tuesday, April 12, 2016

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna