4-åringen låg livlös i bassängen. Nu hyllas Ibrahim för sin hjälteinsats!

Ibrahim Salloum, 34, var och badade på Guldkroksbadet i Hjo när han plötsligt såg en liten pojke flyta runt livlös på ytan i bassängen. Ibrahim reagerade blixtsnabbt och hyllas nu för sin hjälteinsats.

Det var när Ibrahim Salloum badade under söndagen som han upptäckte den livlösa pojken i vattnet.
– Först trodde jag att han simmade, men han flöt på ryggen med magen upp. Han hade vita ögon och var blå över hela kroppen. Läpparna var också helt blåa, säger Ibrahim Salloum till Expressen.

Ibrahim reagerade blixtsnabbt och drog upp pojken och och påbörjade akuthjälp. Medan Ibrahim skrek på hjälp började han trycka mot pojkens bröstkorg och efter tredje försöket reagerade pojken.
– Det var lite läskigt. Jag fick tag i barnet och skrek som fan för att få hjälp av personalen. Det var inget att tveka på, jag gjorde det jag skulle, säger Ibrahim till tidningen.

Bild

hero

Efter en kort stund var ambulans och räddningstjänst på plats och fyraåringen fördes till sjukhus. Ibrahim är omskakad efter händelsen men framför allt lycklig över att pojken klarade sig.
Pojkens familj har efter den dramatiska händelsen tackat hjälten för sin insats.
– Pojkens morsa grät hela tiden och när vi var på sjukhuset kramade hon om mig. Sedan tog de kontakt och de ska komma hem till oss så att barnet får säga tack. De är väldigt tacksamma. Men jag gjorde bara vad man ska, säger Ibrahim Salloum till Expressen.

Det är fruktansvärt att sådana här olyckor ska inträffa. Men tack och lov reagerade Ibrahim så snabbt och visste vad han skulle göra. Han är en riktig hjälte!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna