42-årige läraren som försökte stoppa gärningsmannen i Trollhättan har dött.

Den 22:a oktober i år klev en beväpnad man in på skolan Kronan i Trolhättan. Beväpnad med ett svärd gick sedan attentatsmannen till attack mot såväl elever som personal. En 42-årig lärare försökte då stoppa mannen men höggs själv ner. Efter sex veckors kamp på sjukhus har mannen nu avlidit.

När den 42-årige läraren fick syn på den svärdbeväpnad mannen inne på skolan Kronan konfronterade han honom och bad honom att lämna skolan, skriver Aftonbladet. Då höggs han i magen.

Sedan dess har han vårdats på sjukhus för sina skador och har den senaste tiden uppgetts vara på bättringsvägen. Men igår kom det sorgliga beskedet att han dött av sina skador.

– Det har skett någon gång under torsdagskvällen, säger Göran Carlbom, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland till Aftonbladet.

42-årings död inne bär att polisen nu har tre mord att utreda efter attacken på skolan i Trollhättan.
– Vi tycker det här är väldigt tragiskt. Vi trodde ju att det skulle gå bra för honom, säger polisens utredare Thord Haraldsson.

Aftonbladet rapporterar vidare att många människor nu lämna kondoleanser på lärarens Facebooksida.
”Vila i frid finaste ängel” skriver en person medan en tidigare elev vill tacka 42-åringen för allt fint jobb han gjorde under sin tid på skolan:
”Jag önskar jag kunde säga hur tacksam jag var för all hjälp du gav mig och för din personlighet som gjorde alla eleverna och framförallt kollegerna så glada för du fanns där och med din speciella humor. Sov gott underbara människa”, skriver eleven.

Publicerad av Newsner, gilla gärna