5-åring räddade sin pappa efter hemska olyckan. När han berättar om det brister mitt hjärta.

5-årige Xander McPheeters och hans pappa James var ute på gården och arbetade. Sonen sprang in till huset för att hämta en jacka – men när han kom ut igen så hittade han pappa James i en hemsk situation.

Pappan var ute med traktorn på åkern när ett träd föll och träffade honom rakt i huvudet. 5-årige sonen Xander hann precis se vad som hände och sprang allt han kunde fram till traktorn och stängde av den. Han blev livrädd när han gick fram till den medvetslösa pappan som hade ett stort jack i huvudet och blödde från näsan. Pojken skrek på familjens grannar som var i närheten och tillsammans kunde de hjälpa honom till sjukhuset. Och 5-åringen snabba agerande räddade pappa James liv.

För Wave News berättar den lilla pojken om händelsen. När han gör det börjar tårarna rinna nerför hans kind.
– Jag hjälpte honom, jag älskar honom, säger han.

Pappa James blev kvar på sjukhuset i en vecka och genomgick sex månaders rehabilitering för att återhämta sig. Nu har sonen Xander hyllats för sitt snabba och modiga agerande med Hobies Heroes Award som delas ut årligen i Indiana, USA, till en person som gjort en hjälteinsats. Hela familjen McPheeters var på plats vid ceremonin – och hans mamma Darlene rördes till tårar.
– Jag är så stolt över dig och älskar dig, sa hon vid ceremonin.

Jag blir själv tårögd när jag ser honom berätta om det i videon nedanför. Den här lilla killen förtjänar alla medaljer som finns för hans hjälteinsats.