5-åringen kräks varje morgon på grund av mobbningen – då gör killarna bakom det enda rätta

Amerikanska fotbollsstjärnan Chris Kuykendall, 16, hade själv blivit mobbad som barn, så när han hörde talas om en femåring som kräktes av skräck innan skolan varje morgon så visste han att han var tvungen att ingripa.

Chris bestämde sig för att göra allt han kunde för att stoppa mobbingen.

Idag är Chris en populär fotbollsspelare och bardomen känns allt mer avlägsen. Men en sak kommer han aldrig att glömma: Hur det kändes att bli mobbad av andra elever i skolan. Det lämnade ett ärr i hans hjärta.

När Chris hörde talas om en pojke som blev mobbad mindes han genast hur det kändes. Han bestämde sig för att göra skillnad i den här pojkens liv.

Pojken var bara fem år gammal, och han mådde så dåligt av mobbningen så han kräktes varje morgon. Bara tanken på att gå till skolan gjorde honom nervös och rädd.

”Det träffade mig direkt. Jag kom ihåg hur jag kände när jag blev mobbad. Det liksom eldade upp mig. Jag vill ändra på det där och då, jag ville inte att det skulle gå en enda dag till då han vaknade upp och inte ville gå till skolan.” berättar Chris.

Bildkälla

 

Han bestämde sig för att utnyttja sin popularitet. Eftersom han var en känd fotbollsspelare såg eleverna på skolan upp till honom. Chris bjöd den lilla pojken på lunch i skolmatsalen.

Så fort mobbarna såg att pojken var kompis med Chris så slutade de mobba honom. 

När Chris kompis Brevin såg vad Chris hade gjort så ville han hjälpa till. De insåg att de kunde hjälpa fler barn genom att besöka skolor och bli kompisar med barn som var mobbade.

Bildkälla

 

Tillsammans skapade de organisationen Eagle Buddies, som parar ihop idrottsstjärnor med barn som blivit mobbade i skolan.

Bildkälla

 Här nedan kan du se en intervju med Chris och Brevin.

Vilket fint initiativ! Jag blir så glad när jag ser var Chris och Brevin gör för dessa barn! Fler borde ta efter, tillsammans kan vi lära alla barn att mobbning inte är okej!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna