6-åringen föll 7 meter mot marken, men fångades av grannen. Nu hyllas mannen som en hjälte.

En 6-årig pojke höll på att leka i fönstret när olyckan var framme. Den lille killen föll från tredje våningen och störtade mot en betongtrappa. Men som tur var fanns en räddande ängel och tog emot honom. En granne i 50-års-åldern agerade snabbt och lyckades rädda pojken.

Det var vid åttatiden på söndagskvällen som polisen fick ett larm från Gunnebo i Västervik.
En man i 50-årsåldern såg en sexårig pojken klättra vid ett fönster på tredje våningen och agerade blixtsnabbt. Han sprang ut på gården och lyckades mirakulöst fånga pojken, som föll från fönstret. Hade det inte varit för grannhjälten hade pojken fallit omkring sju meter rakt ner mot en betongtrappa.
– Det är en hjälteinsats. Han har med största sannolikhet räddat pojkens liv eller förhindrat honom från att få allvarliga skador, säger Calle Persson, informatör vid polisens region Syd, till Expressen.

Alexander Haitin, 31, blev vittne till den dramatiska händelsen.
– Pojken var väldigt rädd, men han såg ut att vara okej. Han kunde stå på egna ben, men klagade på att han hade lite ont. Hade han ramlat rakt ner, vet jag inte vad som skulle ha hänt, säger Alexander Haitin till Expressen.

Vittnet Alex.

Foto: Facebook

alex

Kort därefter kom pojkens pappa springande. Även ambulans och polis anlände till olycksplatsen. Pojken ska inte ha ådragit sig några fysiska skador.
– Jag vet inte om han hade sett vad som hände, men han kramade om sin son, säger Alexander Haitin.

Även grannhjälten klarade sig helt utan skador, enligt polisen, som inte misstänker något brott i samband med händelsen. Det skriver Västerviks Tidning.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.