6-åringen vill samla 33 000 leenden efter föräldrarnas tragiska dödsfall.

Det otänkbara har drabbat 6-årige Jaden Hayes – två gånger. När han var fyra gick hans pappa bort och för bara några månader sedan dog även hans mamma. Mitt i denna ofattbara tragik har Jaden hittat ett sätt att bearbeta sorgen: han samlar på främlingars leenden. – Jag hoppas jag kan samla 33 000 leenden, säger Jaden till CBS News.    

Jaden Hayes är naturligtvis fortfarande väldigt tagen av sin mammas bortgång.
– Vem som helst kan dö. Vem som helst, säger han.
Men Jaden säger också att han är trött på att se så många ledsna människor hela tiden. Och han berättade för sin faster Barbara DiCola, som nu har vårdnaden, att han hade en plan för att göra något åt det.
– Jag ska få människor att le, säger Jaden.
Han började med att ta med sig leksaker till centrala Savannah, där han bor. Där gav han bort dem till främmande människor och det enda han bad om i utbyte? Ett leende.
Uppdraget blev minst sagt framgångsrikt och ofta belönades Jaden med mer än ett leende, antalet varma kramar från de han mötte var oräkneliga.
Och det bästa av allt?
– Glädjen har hittat tillbaka till Jaden. Ju fler människor som han får att le, desto mer kommer glädjen tillbaka, säger faster Barbara.
Jaden säger att han hittills samlat in 500 leenden, men målet är inte nått. Jaden hoppas samla 33 000 leenden innan uppdraget är klart.
Eftersom den här historien har spridits världen runt, har Jaden förmodligen nått det målet för länge sedan.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.