7-årige Axel skrev ett brev till polisen som satte stopp för fartdårarna utanför skolan.

Vi är många föräldrar som oroar oss över att något ska hända våra barn när de måste vistas i trafiken på väg till skolan. Inte minst om bilister har svårt att hålla hastigheten. 7-årige Axel bestämde sig för att ta saken i egna händer. Bilarna körde helt enkelt för fort och Axel hade därför problem med att ta sig över vägen när han skulle gå till skolan. Då skrev han ett brev till polisen.

I sitt brev till polisen i Vällingby skrev Axel ”Bilarna kör alldeles för fort på den gatan. Kan ni ställa er där och kontrollera?”.

– Det var för att bilarna körde för fort, säger Axel till Brottscentralen.

Polisen lyssnade på 7-åringen och bestämde sig snart för att agera. En vecka efter att brevet hade skickats såg Axel resultatet när han var på väg till skolan med sin pappa.

– När vi gick till skolan en dag, då stod polisen där. Och då såg vi när polisen stoppade, säger Axel till Brottscentralen.

Enligt Aftonbladet stoppade polisen sju fortkörare på vägen.

– Det är hans vardag när han går till skolan och med honom då massa andra barn också. Det är extra kul för vuxna att få se att barn reagerar för det är vuxna som kör bilarna. Det här brevet gjorde också att vi kände stor längtan efter att få göra något konkret utifrån vad våra medborgare vill, säger Tommy Stiernerlantz, kommissarie och kommunpolis i Vällingby, till Brottscentralen.

Här kan du se ett inslag från Aftonbladets program Brottscentralen:

Gilla gärna om du också tycker att Axels insats förtjänar att hyllas.