7-åringens vädjan inför jul lämnar ingen oberörd, jag tror du kommer förstå varför.

”Ensam pojke söker julafton”. Det går inte att läsa den rubriken utan att det gör ont i hjärtat. Det är hjälporganisationen Giving People som inleder sitt senaste Facebook-inlägg på det sättet. Giving People arbetar för att hjälpa barn- och barnfamiljer som lever i fattigdom och nu försöker de hjälpa 7-årige Elias att hitta någon att fira jul med.  

Julen är ju tänkt att vara barnens högtid, men så är det verkligen inte för alla barn. Det blir jag påmind om när jag läser orden ”det hade varit det bästa som hänt oss om någon ville fira lite jul med oss. Kanske en julfika? Du kanske har barn i min ålder eller bara en stund över att ge oss för att julen inte ska kännas så ensam?”. 

Inlägget har redan över 500 delningar och visst är det fantastiskt att så många engagerar sig för Elias skull? Enligt Giving People finns det i Sverige 232 000 barn som lever i fattigdom och jag kan inte annat än hylla dem för deras arbete. Här kan du läsa mer om Giving People, om deras arbete och hur du kan bidra.

Här är hela Elias önskan om att få slippa fira julen ensam:
Ensam pojke söker julafton
Jag är en liten grabb på snart 8 år som bor med min mamma i Malmö. Jag vet att min mamma bekymrar sig för mig för jag är väldigt ofta sjuk. Jag har bronkit och förkylningsastma och mina starka mediciner gör det svårt för mig att ha en naturlig dygnsrytm. Jag har det tufft i skolan med kompisar och trots att min mamma gör allt hon kan och pratar med skolan blir det inte bättre. Jag vill helst inte äta i skolan, jag väntar tills jag får komma hem till mamma igen.
Mamma har problem med smärtor och svår huvudvärk men hon gör allt för mig. Min pappa försvann när jag var bebis så honom har jag aldrig träffat. Vi är helt ensamma, vi har ingen släkt här alls och jag vet att min mamma är ledsen för min skull. Ju äldre jag blir desto mer funderar jag över varför just vi är så ensamma.
Det hade varit det bästa som hänt oss om någon ville fira lite jul med oss. Kanske en julfika? Du kanske har barn i min ålder eller bara en stund över att ge oss för att julen inte ska kännas så ensam?
Har du tid och plats i ditt hjärta för mig och mamma i jul?
Elias, 7 (snart 8 år) i Malmö
Har du en stund över till elias och hans mamma i jul? Maila oss på [email protected]
Vi önskar er alla en fin helg och 2a advent, va rädda om varandra.

Ensam pojke söker julaftonJag är en liten grabb på snart 8 år som bor med min mamma i Malmö. Jag vet att min mamma…

Posted by Giving People on Friday, December 4, 2015

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna