7-åriga pojken kan inte gå – då ringer främlingen ett samtal som lämnar pappan i tårar

7-åriga Harry föddes med en ovanlig form av cerebral pares, vilket har gjort att han aldrig kunnat gå.

Familjen gjorde allt i sin makt för att samla ihop pengar till sonens operation – men det tog på krafterna.

Det var då en främling, som de träffat av en slump en gång tidigare, hörde av sig. Det samtalet skulle förändra allt.

Harry Parker är som vilken sjuåring som helst. Han är glad, gillar fotboll och har en kärleksfull familj runt om sig. 

Men det är en sak som gör Harry annorlunda.

Bildkälla: Facebook/Danielle Parker

Han föddes med en ovanlig form av cerebral pares, vilket lett till att han genom hela livet har suttit i rullstol. Men Harry har ständigt ont från sitt handikapp – och mamma Danielle berättar att han kan vakna upp mitt i natten och behöva massage för att ta ner smärtan. 

Det var då mamman, tillsammans med pappa Glen, såg ut att hittat ett ljus i tunneln.

Bildkälla: Facebook/Danielle Parker

Föräldrarna fick höra att det fanns en operation tillgänglig för Harry som hade hjälpt deras son att äntligen kunna gå. Det här var lösningen de väntat på i många år, men problemet var att kostnaden skulle gå upp emot 100 000 dollar, motsvarande cirka 700 000 kronor.  De började samla ihop pengar från familj och vänner och det gav resultat. Men familjen saknade fortfarande runt 450 000 kronor. 

– Folk var så generösa, men 450 000 kronor var mycket pengar och vi är inte ens nära, berättar Glen enligt Liftable.  

Familjen hade tappat hoppet om att hitta en lösning. Men det var då någonting otroligt skulle ske, bara på grund av ett slumpmässigt sammanträffande.

Bildkälla: Facebook/Danielle Parker

En dag skulle Harry, som var en stor fotbollsfantast, vara maskot vid en av Londons lokala fotbollsmatcher. Det var där en man vid namn Glenn, som ägde ett fotbollslag och själv hade fem barn, fick tycke för den lilla pojken.

Glenn kunde inte sluta tänka på den lilla pojken – och han bestämde sig till slut för att ringa föräldrarna Danielle och Glen. Han hade goda nyheter.

Bildkälla: Facebook/Danielle Parker

Glenn berättade att han mer än gärna betalade för den resterande delen av operationskostnaden.

– Jag bara bröt ihop och började gråta. Glenn berättade att han inte kunnat sluta tänka på Harry och att han förtjänade en andra chans. Vi grät båda två, berättar pappa Glen.

Operationen skulle ta sju timmar – men det blev succé. Harry kommer nu genomgå en rehabiliteringsperiod så att han kan lära sig att gå.

Bildkälla: Facebook/Danielle Parker

Med hjälp av personerna som rehabiliterade honom kunde Harry ta sina första steg. Då sken han upp i ett stort leende. Ett väldigt emotionellt ögonblick för hela familjen. Harry kommer fortsatt att få hjälp – men läkarna är hoppfulla om att han kommer kunna gå på egen hand inom sex månader till ett år.

Glenn, som skänkte pengarna till familjen, är utom sig av glädje för att ha hjälpt till.

– Det är de bästa pengarna jag någonsin har spenderat, säger han enligt Liftable.

Bildkälla: Facebook/Danielle Parker

Vilken otroligt inspirerande historia. Harry är verkligen en riktig kämpe som förtjänar allt det bästa och Glen som donerade pengarna är en hjälte i mina ögon. Dela gärna artikeln om du också blev inspirerad av den här starka historien.