75-årig kvinna har fått barn – kan nu vara världens äldsta mamma

Rekordet har tidigare sagts vara 74 år. Men nu kan rekordet för världens äldsta mamma ha blivit slaget.

Prabha Devi and hennes 80-åriga make från Rajasthan, India, har nu blivit föräldrar, det skriver The Mirror.

Att bli föräldrar är det största som kan hända i en människas liv. När ett litet barn kommer till världen och ett helt liv bara väntar på att få skapa något helt unikt – ett nytt liv med nya möjligheter.

Men för de som önskar sig bli föräldrar räcker det inte bara att just önska sig det. När Prabha Devi och hennes make längtade efter ett barn blev de aldrig gravida.

Åren gick och även om de önskade inget hellre än ett eget barn, fick de varje år ett sorgebesked – det skulle inte komma något biologiskt barn. Istället adopeterade de men längtan tycktes aldrig riktigt försvinna.

Då fanns bara en möjlighet för paret.

IVF-behandling.

75 åriga Prahba har nu fått sitt första biologiska barn. Bebisen på bilden är inte lilla flickan ifråga. Foto: Arkiv

Dottern föddes för tidigt – fick akutvård på sjukhuset

Nu har de fått sitt första biologiska barn nu när Prabha är 75 och hennes make 80 år genom kejsarsnitt, det skriver brittiska Mirror.

Den lilla dottern föddes tidigt, i den 30:e veckan och fick akutvård på sjukhuset.

Nu skriver sajten att föräldrarna äntligen fått ta hem sin lilla dotter.

– Om vi inte hade förlöst bebisen genom kejsarsnitt, hade hon kunnat dö i livmodern, berättar läkare Abhilasha Kinker.

Mamma Prahba riskerade en svår förlossning på grund av hennes höga ålder, berättar läkaren. Bebisen på bilden är inte bebisen ifråga. Foto: Arkiv

Läkaren om förlossningen: ”En utmanande operation”

Läkaren berättar vidare att han var chockerad över att Prabha kunde bära på barnet såpass länge på grund av hennes ålder.

– Hon berättade för oss om ålder. Hon såg ut att vara mellan 72-75.  Det var förvånande för mig. Hennes ålder var klart en viktig faktor och att hon mådde dåligt när hon kom in. Hon hade en kollapsad lunga så på många sätt var det en utmanande operation, säger han till sajten.

Vad tycker ni om detta? Finns det en ålder när man är för gammal för att bli förälder? Lämna en kommentar på vår Facebooksida.