82-årige Kurt-Erik knockade rånaren: ”Fick in en smäll på hakan så killen flög bakåt”

En bit utanför Boden, i Norrbotten, bor 82-årige Kurt-Erik Strand. För två veckor sedan blev han utsatt för ett rånförsök av två ligister. Det visade sig snabbt att ligisterna gett sig på fel person.

De fick tio sekunder på sig att försvinna – efter att Kurt-Erik knockat en av rånarna.

– Jag fick in en smäll mitt på hakan så killen flög bakåt, berättar han för SVT.

Det var vid hemkomsten från en konsert i kyrkan som Kurt-Erik upptäckte att en bil med två personer körde upp på hans gård. Två killar klev ur bilen – och en av dem hade med sig något som liknade en påk. Det skriver SVT.

En påk som de använde för att ge sig på Kurt-Erik. Men det skulle rånarna snabbt få ångra.

– Först fick jag upp armen och träffades där. Sedan slog han mig i axeln och det gjorde ont så in i helvete. Sedan sparkade han mig på höften och då fattade jag att jag måste börja försvara mig. Jag fick in en smäll mitt på hakan så killen flög bakåt. Du vet, han låg bara där och tittade upp i himlen utan att röra sig och jag tänkte ”Slog jag ihjäl stackaren”?, säger Kurt-Erik till SVT.

Direkt efter han knockat rånaren som gett sig på honom gav han sig iväg mot bilen där den andra rånaren satt kvar. Han sa bestämt åt honom att sitta kvar – annars skulle han också få sig ett kokt stryk. Sedan sa han till rånaren som låg kvar på backen att de hade ”tio sekunder på sig att försvinna”.

– Jag vet inte var jag fick mina krafter ifrån men jag tog honom i armen och benet och kastade in honom i bilen. Och jag slängde in pinnen också, för jag ville bli av med allt på en gång. Sedan sa jag ”Ni har tio sekunder på er att försvinna”, säger Kurt-Erik till SVT.

Polisen jagar nu gärningsmannen, som fortfarande är på fri fot. Och Kurt-Erik känner sig fortfarande otrygg trots att han är en krutgubbe utöver det vanliga. Men han kommer aldrig ge efter för personer som ger sig på honom.

– Ja, jag sa åt polisen att jag tänker inte ge mig.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna