9-åring hör ett mystiskt ljud i buskarna – tittar närmare och inser det fruktansvärda

Nioåriga Elysia Laub brukar ofta vara ute i trädgården. På baksidan har familjen grisar och ibland går hon dit för att mata dem eller se hur de har det. 

En varm sommardag, när solen var stark och himlen var blå, fick hon en konstig känsla. En inre röst sa åt henne att gå ut från huset och till baksidan av trädgården. Hon tyckte först att det var galet att följa en sån intuition, men valde till sist att lyssna. 

Hennes fynd har uppmärksammats av en hel värld.  

Först tyckte Elysia att allting var som vanligt. Där fanns grisarna och hon var på väg att vända på klacken och gå tillbaka till huset. Då hörde hon plötsligt någonting i buskaget. 

© CBS Chicago

Det lät som tårar och visst var det någon som grät. När Elysia tog sig en närmare titt i buskarna hittade hon en liten bebis som skrek. 

Hon chockades av upptäckten som men förstod i själva verket inte vad hon verkligen hade hittat på sin bakgård.

Elysia berättar med egna ord:  

© CBS Chicago

– Jag såg bara ett par rosafärgade ben som sparkade. Jag visste direkt att det levde och att vi hade någonting i trädgården men jag kunde själv inte gissa vad det var. Jag var tvungen att kalla på hjälp, sa hon till NBC

Hon sprang genast in till sin mamma som kom ut och tog upp den lilla bebisen. Mamman upptäckte att barnet låg där, naken i sin handduk, var märkbart solbränd och att det hade flugor både på navelsträngen och moderkakan.

– Jag trodde först att det var en robotdocka. Sen sprang jag mot barnet, plockade genast upp det i famnen och sa: ”Elysia, spring till huset och ring polisen så fort du kan”. Jag tog in barnet i huset och vi svepte in henne i en filt, säger mamman Heidi som förklarar att hon inte tror att mamman till bebisen är ond, men att hon behöver hjälp. 

Polisen kom omedelbart till platsen och hämtade barnet. Polisen började genast sökandet efter mamman i området omkring trädgården men hittade henne inte förrän efter ett par dagar. Det visade sig att mamman var en tonåring som också bodde i närheten, men polisen ville inte närmare gå in på detaljer kring mammans identitet på grund av hennes ålder. 

© CBS Chicago

Efteråt har barnet blivit omhändertaget av socialtjänsten och hade det inte varit för 9-åriga Elysias fynd hade det kanske inte varit i livet. Polisen har döpt barnet till ”Mirakel-Jane Doe” och Elysia hyllas som en vaktande ängel. 

Det här får mig att inse att man ska lita till sin intuition. Hennes insats förtjänar onekligen att uppmärksammas, tveka inte att dela den här med dina vänner.