2-åring dör i väntan på nytt hjärta: Nu sprids familjens viktiga budskap som en löpeld på nätet

Det finns inget mer hjärtskärande för en förälder än att förlora sitt eget barn.

En fotograf fick för ett tag sedan ett mycket viktigt men sorgligt uppdrag. Hennes uppgift var att fotografera 2-åriga Adelynn Rogers sista tid i livet.

Adalynn föddes i Tennessee med hypoplastiskt vänsterkammarsyndrom, en allvarlig defekt som betyder att hjärtats vänstra del är underutvecklad. Hon var i stort behov av en hjärttransplantation för att överleva rapporterade australiensiska 9 news.

Efter två års kamp och otaliga operationer orkade hon inte mer och dog på sjukhuset den 26 januari omgiven av sin familj. Både mamma Kristina, pappa Justin och hennes tre syskon var på plats.

Även fotografen Suha Dabit var där för att föreviga familjens avsked.

Posted by Kristi Rogers on Friday, 26 January 2018

Orkade inte slå mer

Hon har även skapat en Facebookgrupp, ”World of Broken Hearts” där hon också publicerade bilderna.

”Det går inte att sätta ord på smärtan och kärleken jag blev vittne till,” skrev Suha i Facebookgruppen där bilderna publicerades.

Innan Adalynn gav upp förklarade hennes föräldrar att hennes hjärta helt enkelt inte orkade slå längre.

Posted by Kristi Rogers on Friday, 26 January 2018

”Hennes liv skulle inte ha varit så här tufft… och om jag hade kunnat hade jag gett mitt hjärta till henne så hon slapp lida mer,” skrev Adalynns mamma Kristina Rogers.

Adalynn begravdes omgiven av sina nära och kära. Även några av de sjuksköterskor som hjälpt Adalynn under hennes allt för korta tid på jorden var närvarande under ceremonin.

”Det enda som får mig att orka är vetskapen om att hon inte är rädd och har ont längre. Jag vill tacka alla för allt stöd och kärlek vi har fått ta emot. Addy var så älskad av alla”, skrev Kristina på Facebook.

Posted by Kristi Rogers on Friday, 26 January 2018

I Sverige föds mellan 10–15 barn med Hypoplastiskt vänsterkammarsyndrom. Fram till mitten av 90-talet kunde läkarna inte göra någonting alls och man lät därför barnet dö helt utan någon behandling.

Idag finns det behandling att få, men det saknas studier på exakt hur stor överlevnadsgraden är. I vissa områden ska den dock vara så hög som 90 procent, skriver Barnsidan.se.

Adalynns föräldrar har satt upp en välgörenhetssida i dotterns minne för att samla medel till forskning och öka medvetenheten kring medfödda hjärtfel och organdonation.

Posted by Kristi Rogers on Friday, 26 January 2018

 

”Flyg högt lilla tjej. Du kämpade så hårt och berörde så många liv,” skrev fotografen när hon publicerat bilderna.

Om fler hade anmält sig som donatorer hade man kanske hittat ett hjärta i tid åt lilla Adalynn. Har du anmält dig?

Det tar inte mer än ett par sekunder och framförallt slipper din familj fatta det svåra beslutet åt dig om någonting skulle hända.

Här han du anmäla dig till socialstyrelsens donationsregister.

Posted by Kristi Rogers on Thursday, 1 February 2018

Dela artikeln med dina vänner på Facebook så att fler kan anmäla sig till donationsregistret. Inga barn ska behöva dö när de egentligen hade kunnat räddas. Vila i frid Adalynn, du kommer alltid att vara älskad!