Pizzerian bjuder pensionärer på gratis köttbullar. Tummen upp till dessa vardagshjältar!

Adam Kurdsson från skånska Ljungbyhed har ett hjärta av guld. När han fick höra att de inte hann laga mat på ett flyktingboende erbjöd han sig att hjälpa till. Adam, som driver Adams pizza i Ljungbyhed, stannade uppe till tolv på natten och bjöd 150 nyanlända på pizza. Men det slutar inte där…  

Nu har Adam bestämt sig för att göra något för de äldre i Ljungbyhed. På onsdag ska han bjuda alla pensionärer som vill på köttbullar och potatismos.

– Vi har så många ensamma äldre här i Ljungbyhed. Det är bättre att de får komma ut lite och få lite sällskap än att de sitter hemma själva. De kan sitta här och prata med varandra i stället. Det blir lite kul för dem, säger Adam Kurdsson till Aftonbladet.

De som vill äta gratis pizza måste komma till pizzerian senast i morgon tisdag för att anmäla sig. Än så länge är det 19 personer som visat intresse. Adam berättar att många av pensionärerna som varit och anmält sig är mycket glada över hans initiativ och det var några som kramade honom.

Att det blir köttbullar i stället för pizza förklarar Adam beror på att äldre inte alltid gillar pizza.
– Men när de kommer ska jag fråga dem vad de gillar för mat. Jag tänkte göra något liknande i framtiden ungefär var tredje månad, säger Adam till tidningen.

Vilket fint initiativ av Adam! Om det skulle finns lite fler människor som honom skulle nog världen vara en trevligare plats. Heja Adam!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna