Äldre man ringer efter hjälp – när de anländer avslöjas hans hemlighet

På äldre dagar hade Douglas Marks från amerikanska Decatur, Georgia, blivit allt sämre.

Den 82-årige mannen led av emfysem, demens och hade drabbats av flera strokeattacker – och hans fru Maxine hade därför otaliga gånger fått ringa den närliggande brandstationen som kunnat rycka ut till undsättning.

Vad brandmännen däremot inte hade någon aning om var vem Douglas egentligen var.

Allt som oftast ryckte brandmännen på Dekalb County’s Station 9 ut för att erbjuda medicinsk hjälp och utbyta lite artigheter med Douglas Marks och hans fru Maxine innan de fortsatte iväg.

– Jag vet inte hur många brandmän som har varit i mitt hus, säger Maxine till Fox5 Atlanta.

Bildkälla: Youtube

Men de visste inte vem de egentligen hjälpte… förrän en dag, då sanningen avslöjades under en av de där utryckningarna.

Douglas Marks var i själva verket en av dem. Han hade blivit anställd på brandstationen 1960 och gått i pension 25 år senare – och han var numera den äldsta levande brandmannen från hela Dekalb County’s Station 9.

Bildkälla: Youtube

Brandmännen hade inte haft någon aning. De slog sig ner, lyssnade till gamla historier och kände genast stor samhörighet till en av stationens stora hjältar.

– Även om vi inte jobbade med Mr. Marks så har vi ett speciellt band till honom, om det är begripligt. Vi vet vad han uträttade eftersom vi nu gör samma sak, säger brandchefen Shane Jones till Fox5 Atlanta.

Bildkälla: Youtube

Sedan Douglas Marks tid hade stationen växt från 32 till 650 anställda. Då var det som en liten familj – men än i dag skulle familjekänslan visa sig finnas kvar.

Under utryckningen såg nämligen brandmännen att familjen Marks hem var i desperat behov av reparation. De skred till verket – och återvände på sin lediga dag för att bygga en ny veranda och en rullstolsramp.

Det var ett sätt att betala tillbaka till en man som hade tjänat stationen och allmänheten i 25 år.

Bildkälla: Youtube

Men det var inte allt. Brandmännen lovade dessutom att komma tillbaka ytterligare en gång för att laga taket, lägga nytt golv och byta isolering.

– Från botten av mitt hjärta och hans hjärta, det är oerhört uppskattat, säger Douglas Marks fru Maxine till WSB-TV.

Bildkälla: Youtube

Douglas och brandmännen blev nära vänner och de blev som en extra familj för den pensionerade hjälten ända till dess att han gick bort våren 2016.

Tacka vet jag brandmännen som gav tillbaka och visade kärlek till en av sina veteraner!

Titta på det fina klippet här:

Vi måste visa uppskattning för våra äldre, som byggde det samhälle vi lever i i dag. Dela vidare om du håller med!