Äldreboendets succédrag: Här blir pensionärerna serverade fredagsdrink: ”Väldigt uppskattat”

Att bli äldre innebär inte mindre lust att göra aktiviteter eller delta i sociala tillställningar. Tvärtom så kan sådant vara av extra stort värde när man blir pensionär, och plötsligt har massor av tid över. 

Sedan coronapandemins utbrott har tristess och ensamhet blivit mer påtagligt hos äldre som inte fått ta emot besök. På flera boenden i landet har man dock arbetat för att motverka detta, bland annat genom att införa “fredagsdrinken”. 

På äldreboendet Kolla i Kungsbacka serverar man fredagsdrink till de äldre. På det sättet får de känna av “helgkänslan” även som pensionärer. Att servera alkohol är långt ifrån en självklarhet på alla äldreboenden, men på Kolla är det ett uppskattat inslag. De äldre får själva välja vad de vill ha att dricka. 

– Vi brukar erbjuda ett glas vin eller öl till helgen, just för att göra skillnad på vardag och helg, berättar Urban Rybrink, pressansvarig för boendet till Newsner. 

Får välja vad de vill dricka

Nyligen la boendet upp en bild på två glada damer som avnjöt ett glas vin tillsammans på boendet. 

– Det är uppskattat av många, men självklart väljer man själv vad man vill dricka, säger Urban Rybrink. 

Fredagsdrink på äldreboendet Vardaga Kolla. Trevlig helg!

Gepostet von Vardaga am Freitag, 9. Oktober 2020

Grät av glädje

Äldreboendet Kalla ingår i Vardaga, som är en privat aktör inom äldreomsorgen i Sverige. Vardaga lägger stor vikt vid att anordna saker som de äldre tycker om. Därför har de aktivitetsansvariga knutna till deras boenden i landet.

Här om veckan skrev Newsner om boendet Vardaga Villa Vikhem, som fick besök av en travhäst som klev in i trädgården. 

– Det blev en fantastisk upplevelse, våra boende var lite chockade på ett positivt sätt. Några boende grät av glädje när de kramade Clintan Sisu, det var många känslor på en och samma gång och minnen från förr, sa boendets aktivitetsansvarig Helena Ekstrand Hall till Newsner då. 

Så fint! De äldre fick klä upp sig och bjöds på vin, öl och whiskey ❤️"Som äldre är det viktigt att kunna få leva som…

Gepostet von Newsner am Montag, 29. Oktober 2018

Vill ha ett levande hem

Veckans fredagsdrink är inte första och sista gången som det anordnas festliga inslag på Vardagas boenden.

– Vårt mål är att ha ett levande hem där omvärlden är en del av vardagen och spännande besök blir samtalsämnet kring fikastunden. I dessa pandemitider har det varit begränsat med aktiviteter som kommit och besökt oss och några har även lagt ner sin verksamhet, säger Urban Rybrink till Newsner. 

Vilket härligt initiativ. Dela gärna så att fler som jobbar med äldre kan inspireras.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required