Alices tonårsdöttrar vägrade städa – då kontrade mamman med sylvass lösning

Alla vet nog hur besvärliga tonåringar kan vara. Inte minst Alice Velasquez som tröttnade på att behöva tjata på sina tonårsdöttrar.

Trots att hon sa åt dem flera gånger om, så städade de aldrig sina rum. En dag fick Alice nog – och kontrade med sylvass metod.

Elakt eller kreativt? Avgör själva!

Trots att Alice Velasquez, från USA, sa åt på skarpen, skrek och tjatade, slarvade hennes tonårsdöttrar hela tiden med städningen. Det slutade alltid med att hon själv fick städa upp i döttrarnas rum.

Men till slut tröttnade Alice. Då kom hon på en drastisk, men sylvass lösning på problemet.

– Vad ska man göra när man har fått nog av att tjata på sina tonårsdöttrar om att deras rum ser ut som skräp? Jo, man tar alla deras saker och packar ner dem i plastpåsar, skrev mamman på sin Facebook.

alice2
Youtube

Hon tog helt enkelt allt döttrarna hade slängt på golvet, kläder, böcker, smink och la ner det om hon hittade det i plastpåsar, som hon sedan förseglade. I en påse kunde det ligga några tröjor, en ensam strumpa och en dator. Och det smarta med hennes idé – döttrarna var tvungna att köpa tillbaka plastpåsarna från sin mamma, till ett pris av 100 kronor. Men de kunde bara köpa tillbaka sina saker med pengar som de tjänat in genom att göra hushållssysslor – som att städa, diska och hjälpa till i huset.  

Gissa om det blev rejäl motor för döttrarna att börja städa och hjälpa till i hemmet! I klippet nedanför kan du höra mer om hur mamman resonerade med bestraffningen av sina tonårsdöttrar.

Att hjälpa till i hemmet bör vara självklart för alla tonåringar som fortfarande bor hos sina föräldrar. Men om det inte är en självklarhet; hur gör man då? Dela vidare till alla dina vänner och börja diskutera.