Ambulans rånades under utryckning: ”De mår inte bra och är tagna ur tjänst”

När ambulanspersonal i Örebro skulle hjälpa en kvinna med kramper passade någon på att råna dem.
– Jag har jobbat här i 30 år och har aldrig varit med om något liknande, säger Thomas Eliasson som är tillförordnad ambulanschef på Universitetssjukhuset Örebro.

Det var under natten mellan fredag och lördag som ambulans larmades till centrala Örebro, då en kvinna fått kramper. Medan sjukvårdarna hjälpte kvinnan passade någon på att råna dem på deras akutväska. 
– Jag har jobbat här i 30 år och har aldrig varit med om något liknande, säger Thomas Eliasson som är tillförordnad ambulanschef på Universitetssjukhuset Örebro, till Aftonbladet

Ett vittne ska ha sett rånaren springa från platsen, men på vägen stoppades denne av två personer på cykel som tog tillbaka stöldgodset. I väskan fanns bland annat läkemedel för smärtlindring och medel för kramplösande. 

Ambulanschef Thomas Eliasson uppger att händelsen chockat personalen.
– De mår inte bra och är tagna ur tjänst. Vi är alla påverkade av det som har hänt, säger Thomas Eliasson till Aftonbladet.

En person sitter nu anhållen för rån.

Tanken på att någon passar på att råna sjukvårdare medan de utför sitt jobb gör mig så arg. Dela gärna för att uppmärksamma fler.