Annica bjöds till klassåterträff. Hennes svar till mobbarna hyllas av tusentals.

Det var 20 år sedan som Annica, 36, gick i högstadiet. Det var en tid som var mycket jobbig för henne då hon utsattes för mobbning. När Annica i våras fick en inbjudan till en klassåterträff med sina studiekamrater som behandlat henne så illa blev hon först förvånad över att hon ens blivit bjuden. När chocken lagt sig lite bestämde hon sig för att svara mobbarna.

Det var 20 år sedan som Annica gick i högstadiet. Mobbningen började redan i åttan.
– För mig blev högstadiet en tid som bröt ner mig tills det inte fanns så mycket kvar av den jag var när jag började. Ensamheten och hopplösheten jag kände blev vardag och något som jag tyvärr blev tvungen att förhålla mig till varje dag, berättar Annica för Aftonbladet.

När hon skulle börja nian bytte hon klass, vilket hjälpte ganska mycket. Men Annica hade fortfarande kavr mycket negativa tankar om sig själv.

Det var nu i våras som hon fick en Facebookinbjudan om en klassåterträff med sina mobbare. Annica berättar att hon tycker att det kändes konstigt att läsa om hur de skulle fira. Efter att ha funderat lite bestämde hon sig för att svara sina mobbare med ett inlägg på Facebookeventet.

Här är hela hennes inlägg.
”Kära klass 9C. Tack för inbjudan till 20-årsjubiléet.
Tänk att det var så länge sedan vi slutade högstadiet. Ibland känns det fortfarande som igår. Vad kul att ni kan se tillbaka på de åren med så fina minnen. För mig var det den mörkaste perioden i mitt liv. Ni kanske minns att jag bytte klass i åttan? Det var för att slippa den där plötsliga tystnaden som kunde lägga sig när jag gick förbi i korridoren, de hånfulla skratten bakom ryggen och de kyliga blickarna i klassrummen. Det några av er i klassen ägnade er åt kallas nämligen för mobbning. Det lustiga med mobbning är att den aldrig riktigt försvinner. Inte ens efter tjugo år. Jag kan än idag höra den där pikande rösten i huvudet som säger att jag är värdelös, fast jag logiskt sett vet att det inte stämmer. Men, ni är säkert bra människor idag. Kanske har några av er barn. I så fall hoppas jag att de slipper vakna med en stor klump i magen varje morgon som de ska till skolan. För det förtjänar faktiskt ingen.
P.S. Istället för att lägga pengar på en resa till Stockholm och återträffen, har jag skänkt 2000 kr till Friends.”

Annicas inlägg har delats på Friends Facebooksida och hyllas av tusentals människor. Uppemot 5000 personer har delat det och inlägget har fått 39 000 likes på bara några få dagar.

Annica berättar för Aftonbladet att det kändes läskigt att skicka iväg svaret till mobbarna samtidigt som hon tyckte att det kändes bra att berätta och stå upp för hur hennes tid hade varit i högstadiet.

Efter sitt meddelande är det några från högstadiet som har hört av sig till henne personligen. Men Annica säger att hon hade gärna sett att fler hört av sig och erkänt vad de gjort under skoltiden.

Fortfarande i dag kan Annica ibland må dåligt på grund av mobbningen men hon känner sig ändå stark.

Jag tycker att det var oerhört bra av Annica att skriva det här inlägget. Hon är stark och modig! Jag hoppas att det kan hjälpa andra i samma situation och inspirera folk. Tillsammans måste si få stopp på mobbningen. Det är inte acceptabelt. Dela gärna inlägget för att hylla Annica och för att mobbning ska få ett slut en gång för alltid.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna