Autistiske pojken är nervös för att klippa sig – det frisören gör då lämnar ingen oberörd

Om du någon gång har tagit med ett barn till frisören vet du att det kan vara en riktig kamp för att få energiknippet att sitta stilla i stolen. 

Men tänk dig då att barnet har autism – och situationen är helt annorlunda.

Precis så var det när 16-årige Evan, som har autism, vägrade sitta kvar i stolen och sprang ut till bilen. Men frisörens lösning fick alla att häpna 

16-årige pojken Evan O’Dwyer har autism och bortsett från det är han en helt vanlig pojke.

Men en dag när hans föräldrar skulle ta med honom till frisören skulle diagnosen sätta käppar i hjulet.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Evan hade satt sig i stolen hos frisören Donncha, som klippt Evan flera gånger, när klippningen skulle ta en oväntad vändning. Evan kände sig obekväm och hoppade upp från stolen mitt i klippningen och sprang ut till familjens minibus på gatan utanför. 

Bilen var Evans ”säkra plats”, vilket gjorde att han där inne kunde sitta i fred och lugna sina nerver. Men det var precis vad frisören Donncha också visste.

Då han kom på en idé hur han kunde klippa färdigt Evan – en idé som fick föräldrarnas hjärtan att smälta.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

I stället för att försöka få in Evan i frisörsalongen igen gick helt enkelt Donncha till Evan. Tillsammans med pojkens bror, som höll Evan sällskap och lugnade ner honom, kunde han sätta sig bakom Evan i bakre delen av bilen och fortsätta att klippa till frisyren.

Föräldrarna säger till Inside Edition att de är väldigt tacksamma för Donnchas fina initiativ. Frisören visste att det här var det bästa sättet att hjälpa Evan genom dagen – och dessutom få visa upp sin nya frisyr. 

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Fina initiativ och ageranden ser vi ofta. Men vad Donncha gjorde för autistiske Evan är något av det mest godhjärtade jag sett på länge. En riktig vardagshjälte i mina ögon!

Frisören Donncha har verkligen ett hjärta av guld som ställde upp för Evan på det här sättet. Dela gärna artikeln med dina vänner om du håller med!