Barnläkarens geniala ingrepp – hyllas över hela världen

Det är inte många som gillar sjukhus, även om de flesta får hjälp av duktiga läkare, sjuksköterskor och undersköterskor är det sällan av någon rolig anledning som man är där.

Antingen är det du själv som drabbats av något eller så är det någon i din närhet.

Är det ett barn som drabbats av sjukdom eller olycka känns det extra jobbigt. De är ofta för små för att förstå varför de är sjuka och behöver vara på sjukhus.

En blandning av att både må dåligt och behöva ligga still i en sjukhussäng är sällan något som barn tycker om.

Facebook/TamiDoyle

Doktor Travis Groth är barnläkare och jobbar på Milwaukee Children’s Hospital i Wisconsin, USA, och är det någon som vet hur det är att ta hand om och bota sjuka barn så är det han.

Han förstår precis hur skrämmande det kan vara, speciellt om man är så sjuk att en operation är nödvändig och man måste sövas.

Han har ett alldeles speciellt sätt att arbeta för att få de små att känna sig trygga och förstå vad det är som hänt dem.

Facebook/TamiDoyle

Trots att läkaryrket är både stressigt och tidskrävande hittar han tid för att alltid göra det där lilla extra. Han och hans kollegor vet precis hur man ska liva upp ett barn som är ledset eller oroligt.

”Våra läkare, sjuksystrar och personal går hela vägen för att säkerhetsställa att alla barn känner sig trygga.

Vare sig det gäller att operera deras favoritleksak eller att klä ut sig till deras favoritkaraktär så vet vi hur vi ska få barn att må bättre.” skriver sjukhuset på sin Facebooksida.

Facebook/HollyDeckerLamb

Han ser alltid till att barnets gosedjur har matchande bandage som barnet när de vaknar upp efter en operation.

Barnet känner sig mindre ensamt om deras bästis har likadant bandage.

Skulle en lagning behövas gör Doktor Groth det gärna utan extra kostnad.

Facebook/GinaCummings

”Åh jisses! Det måste ha varit samma läkare som sydde ihop min sons gosedjursapa förra månaden! Han kom in med silvertejp på sig (eftersom stoppningen var på väg ut och den här mamman vet inte hur man syr). Men när vi kom hem var apan ihopsydd! Tack så mycket Dr. Groth! Det betyder verkligen mycket att du gör det där extra” har en mamma kommenterat på sjukhusets Facebooksida.

Ibland låter han till och med röntga gosedjuren och låter givetvis barnet få med sig röntgenplåten hem.

Facebook/TammySpeerbrecherTomomitsu

En liten flicka skulle operera sitt öra och självklart hade hennes favoritgosedjur samma bandage på huvudet som henne när hon vaknade upp.

Föräldrarna blev överraskade när de såg vad läkarna gjort för deras dotter. Nu behövde hon inte vara ensam om att vara nyopererad, och hon och gosedjuret kunde vila upp sig på sjukhuset tillsammans.

Jag blir alldeles rörd när jag läser alla kommentarer på sjukhusets sida från föräldrar vars barn varit sjuka. Att göra det där lilla extra för barnen kan verkligen vara skillnaden mellan en hemsk upplevelse eller någonting som inte var så farligt.

Facebook/TammySpeerbrecherTomomitsu

Dela gärna denna historia för att hylla Doktor Groth och för att inspirera andra att göra samma sak!