Barnlösa bondens skänkte en ambulans till lokala sjukhuset. Det skapade en kedja av vänlighet.

Att ge något tillbaka till människor som betyder mycket är bland det finaste man kan göra. Och det värmer extra i hjärtat när någon gör det efter att ha gått bort. Fred Pitzner var en barnlös, pensionerad bonde i Gaylord, Minnesota. När han gick bort hade en speciell önskan i sitt testamente, som ingen var medveten om. Det visade sig att Fred ville skänka lite drygt 1,5 miljoner kronor till sjuksköterskorna på ambulansenheten i staden. Pengarna skulle användas för att köpa en ny ambulans. Och det kunde slutat med denna fina historia, om det inte vore för att ödet ville annorlunda. För Freds generösa gåva satte igång en kedjereaktion som ingen någonsin kunnat föreställa sig…  

Skarmavbild 2016-06-29 kl. 10.04.28

Den pensionerade bonden Fred Pitzner gick bort 2012, 70 år gammal. I sitt testamente angav han att 1,5 miljoner av arvet skulle gå till det lokala sjukhuset i hans hemstad Gaylord, Minnesota. Pengarna skulle användas till att bekosta en ny ambulans.

Skarmavbild 2016-06-29 kl. 10.05.53

Ambulanspersonalen fick en smärre chock när de tog emot nyheten om den generösa gåvan. Ledningschefen för ambulanspersonalen, Tom Webster, klurade också en perfekt lösning på vad ambulanspersonalen skulle göra med sin gamla ambulans.

Skarmavbild 2016-06-29 kl. 10.07.42

De beslutade sig för att också ge något tillbaka, för att hedra Freds fina gest. Så de skänkte sin gamla ambulans till sjukhuset i grannstaden, Comfrey. Tom Webster såg fram emot att passa den vänliga handlingen från Fred vidare.

Skarmavbild 2016-06-29 kl. 10.07.55

Men innan ambulansbesättningen i Gaylord fått sin nya ambulans och Comfrey fått deras gamla bil, blev sjukhuschefen Tom påkörd av en lastbil fulllastad med grus.

Han var ute och cyklade när olyckan inträffade och hade ingen chans. Han dog i efter skadorna han ådragit sig. Kollegorna på ambulansenheten blev förkrossad, Tom skulle aldrig få se sin vänliga gest träda i kraft. Men historien slutade inte där…

Skarmavbild 2016-06-29 kl. 10.15.00

För sjukhuset i Comfrey ville inte vara sämre. I en slags kedjereaktion av vänlighet och generositet skänkte Comfrey sin gamla ambulans, med 27 år på nacken, till sina kollegor i staden Sanborn.

Skarmavbild 2016-06-29 kl. 10.16.34

Många kanske funderar på vad sjukhuspersonalen i Sanborn skulle med en 27 år gammal ambulans till, men den gick som en klocka och hade nödvändig utrustning. Dessutom hade sjukhuset i Sanborn aldrig haft tillgång till en ambulans tidigare, de hade fått ta sina egna bilar när de åkte ut på larmsamtal.

Och i början av juni skedde den stora bytardagen av ambulanser, en minst sagt känslosam stund!

Skarmavbild 2016-06-29 kl. 10.17.33

Du kan se hela kedjan av vänlighet i videon och den fantastiska historien nedan:

Dela detta gärna vidare om du tror att en liten gest av vänlighet kan leda väldigt, väldigt långt.