Bebisen är täckt av vitt fjäll vid födseln – 5 år senare säger läkaren att förvandlingen är makalös

Den som någon gång blivit förälder vet att kärleken till ett barn är villkorslös. Därför valde det här paret från Conneticut att uppfostra sin son precis som vilken pojke som helst, trots att de fick en stor chock över hans ovanliga utseende vid födseln. 

Fem år senare säger läkaren att han aldrig sett något liknande när han får se pojkens ansikte. Lille Evans öde är minst sagt unikt. 

På grund av en svår sjukdom fick Evan födas nio veckor för tidigt, men trots vetskapen om hans sjukdom var ingen beredd på vad de skulle få se när han förlöstes. Evan var täckt i vitt fjäll, så tjockt att man inte kunde se hans ansikte.

TV Barcroft

Evan led av sjukdomen Harlequin ichthyosis, ett gen-fel som gör att den drabbade får hård, tjock, vit hud som sedan växer i blixtfart. 

Livet såg inte ut att bli enkelt för Evan. Vid fem års ålder utvecklas hans hud tio gånger fortare än det normala, vilket gör att han konstant löper stor risk för infektioner, vätskebrist och solsting. Han får inte svettas och hans hud är extremt torr, vilket gör att den måste smörjas och vårdas regelbundet.

Att ta hand om Evan är ett heltidsjobb, men föräldrarna bestämde sig tidigt – de skulle inte gömma Evan eller låta honom känna sig som ett offer. Istället uppmuntrade de honom och gjorde honom till en lycklig och självsäker pojke, och fem år efter födseln förvånas läkaren över hans utveckling.

TV Barcroft

Mer om Evans gripande livsöde kan du se i filmen: 

Det är lätt att tro att Evan skulle vara blyg och skygg för att gå ut bland andra, men så är inte fallet. Tack vare all kärlek och den livssyn föräldrna gett Evan så har han en postiv inställning till livet, och dessutom flera vänner 

Dela gärna om du tycker att alla barn bör behandlas lika.