Bebisen behöver ny lever – 40 minuter senare tar doktorn bort hans namn från donatorlistan

Jag blir alltid lika fascinerad över hur mycket vi vet om människokroppen – och vad läkare kan göra för att rätta till vissa fel. 

Men ibland kan exempelvis en väntan på en transplantation av något slag vara en bergodalbana mellan hopp och förtvivlan.

Den här 5-månader gamla pojken väntade på en ny lever. Men väl på sjukhuset fick mamman reda på att doktorn strukit hennes son från donationslistan. När mamman får höra vad som hänt kan hon inte tro sina öron.

Lille Daniel hade en sällsynt leversjukdom. Hans hud blev gul och vikten rasade till blott 3,5 kilo för den 5 månader gamla pojken. Trots flera operationer hade ingenting hjälpt mot sjukdomen – och doktorerna förklarade för hans föräldrar att Daniel var i behov av en ny lever. 

Bildkälla: Youtubr/CBS Chicago

Att hitta en donator som passar kan ta flera veckor, månader eller till och med år  Daniel sattes upp på donationslistan – men bara 40 minuter senare skulle mamman Melody få se något chockerande.  

Daniels namn var borttaget. Doktorn kom in i rummet och förberedde sig på det värsta. Men doktorn hade inga dåliga nyheter. Det var alldeles tvärt om.

Bildkälla: Youtube/CBS Chicago

Just då hade en man tragiskt omkommit i en bilolycka – och hans lever passade till Daniel. Kirurgerna agerade direkt och Daniel, som var den yngsta patienten som de någonsin opererat, och hans familj fick efter en åtta timmar lång operation ett positivt besked. Allting hade gått bra.

Bildkälla: Youtube/CBS Chicago

”Det enda jag kunde tänka på just då var hur familjen som precis förlorat någon mådde, jag var så extremt ledsen för deras skull. Samtidigt var jag så klart glad för Daniel”, säger mamma Melody till CBS.

Daniel kommer vara kvar på sjukhuset till i mars nästa år – men han tillfrisknar hela tiden. Jag är så glad för att det här verkligen blev ett litet julmirakel för familjen – och Daniel kan påbörja livet med en ny lever.

Dela gärna artikeln med dina vänner på Facebook för att uppmärksamma fler om just Daniels historia men också för att uppmärksamma donationsregistrets livsviktiga funktion.