Bebisen gråter i hög feber när mamma hittar detta på tån. Nu varnas föräldrar världen över för den okända faran.

Den värsta oron för alla föräldrar är att deras barn ska råka ut för något hemskt eller bli sjuka. Just denna mardröm inträffade för Scott Walker och hans hustru i Kansas, USA. Deras lilla flicka Molly, som var född sju veckor för tidigt, var plötsligt kokhet i vad som verkade vara hög feber. När föräldrarna då drog av den lilla flickans strumpor upptäckte de något som de nu vill varna föräldrar över hela världen för.

Såhär berättar pappan på Facebook:

Bildkälla: Facebook

”Var med om något läskigt med Molly den här eftermiddagen. Det som hände var nytt för mig, men är tydligen inte helt ovanligt. Så jag tänkte jag skulle dela det här med andra föräldrar där ute.”

Bildkälla: Facebook

”Jag var med familjen på lunch och Molly var ilsken och skrek, men ingenting över det vanliga. Ju mer uppspelt hon blev desto varmare blev hon, något som fick Jess att ta av henne strumporna för att kyla ner henne. Det var då vi fick se hennes tå. Detta kallas för ”hair tourniquet” (ungefär: ”hår-förband” på svenska) och är bokstavligen en hårslinga som, när den är i strumpan, oförklarligt lindar sig runt en tå så hårt att den kan skära genom huden och eventuellt kan stoppa blodcirkulationen.”

Bildkälla: Facebook

”Som tur var för Molly har hon en mamma med superkrafter för medicinska nödsituationer och hon lyckades få bort håret med en pincett och ett förstoringsglas på bara några minuter. Den här bilden togs ungefär 45 minuter efter att håret var borttaget. Dessvärre lyckades håret skära rakt igenom Mollys hud, hela vägen runt hennes tå, men det kunde ha blivit värre om det hade gått längre tid utan behandling eller om vi inte kommit åt håret.”

Bildkälla: Facebook

”Läkarna sa till mig, inför framtiden, att alltid kolla barnets tår om det är otröstligt. Bara lite information till alla föräldrar eller vårdnadshavare där ute.”

Nu hjälps vi åt att dela den här livsviktiga varningen vidare så att alla föräldrar vet om den!