Bebisen Lynlee överlevde mirakulöst efter att ha fötts en andra gång

Andra gången gillt var det som gällde i bebisen Lynlee Boemers fall. Medan Lynlee låg i magen växte en stor tumör från hennes ryggrad. Hennes enda chans att överleva var att födas två gånger. 

När Texasfödde Margaret Hawkins Boemer var gravid i vecka 16 upptäcktes något fruktansvärt under ultraljudskontrollen. Bebisen som låg i hennes mage hade en tumör som växte från ryggraden, och chanserna att överleva var små. Flera specialister rekommenderade Margaret att avbryta graviditeten, men Texas Childrens Hospital erbjöd mamman att göra ett försök för dotterns chans till liv. 

När Margaret var i vecka 23 hade tumören vuxit sig till nästan samma storlek som bebisen i magen, och blodtillförseln var kraftigt begränsad. För att dottern skulle ha en chans till överlevnad fick läkarna lov att plocka ut henne för att få bort tumören.

Doctors
YouTube / Inside Edition

Läkarna fick bort cirka 90 procent av tumören, och lyckades sätta tillbaka dottern i mammans mage, men efter några veckor började tumören att växa igen.

I vecka 36 blev dottern tvungen att födas för att läkarna skulle kunna ta bort resten av tumören. Operationerna gick bra, och bebisen som fick namnet Lynlee, fick komma hem efter bara några veckor. 

Bebisen Lynlee hade alla odds emot sig men överlevde mirakulöst. Idag är hon frisk och kan fira två födelsedagar istället för en. Se den gripande historien här.

Lynlee
YouTube / Inside Edition
 

Dela gärna om du tycker att det är fantastiskt vad läkare kan göra.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna