Bebisen vägrade sluta skrika på planet och alla blev sura. Men främlingens oväntade ord räddade mammans dag.

Barnskrik ombord på ett fullsatt och dåligt ventilerat flygplan kan irritera många resenärer. Jag har själv varit där, men i takt med att jag fått egna barn så vet jag hur det känns att sitta där som pappa och känna sig helt hjälplös och ha något som känns som tusen arga blickar stirrandes på en. Det är inte kul, men vad ska man göra egentligen? Det var precis så den nyblivna mamman Rebekka Garvison kände när hon skulle flyga med sina barn från Chicago till Atlanta i USA. Rebekka, som skulle överraska sin man, fruktade redan innan resan för att resa själv med sin lilla bebis och allt bagage. Flyget lyfte tidigt på morgonen och hennes nyfödda dotter Rylee gjorde sig klara för att spänna fast sig. Det var helt tyst ombord på flygplanet, men det skulle snart ändras. För lilla Rylee började plöstligt gråta högt…  

”Jag märkte såg direkt på paret bredvid mig att det verkade irriterade, det såg jag på deras kroppsspråk. Det var väl inte överförtjusta över att ha hamnat bredvid Rylee”, säger mamman Rebekka.

Men det som var en mardröm blev i slutändan en mycket positiv upplevelse för mamman och bebisen. Allt tack vare en kvinna, som fint nog erbjöd sin hjälp när alla andra ombord var irriterade. Rebekka skriver själv om händelsen på Facebook och hennes inlägg har spridits som en löpeld de senaste dagarna.

”Något fantastiskt hände mig idag och jag kommer aldrig att kunna uttrycka hur tacksam jag är för det. Om du någonsin har rest med ett spädbarn vet du hur stressigt det kan vara. Idag blev jag påmind om att det verkligen finns helt fantastiska människor i den här världen, även om de verkar som fullständiga främlingar för dig. Jag hade planerat en resa för att överraska Nick Garvison under ganska lång tid och jag har varit stressad över att flyga ensam med Rylee och allt vårt bagage som jag måste släpa runt med, utan någon hjälp. När vi gick ombord på planet vid 5:30 var allt väldigt lugnt på det fullsatta planet. Jag lade märkte till att de satt ett par på de 2 platserna bredvid oss och de såg mycket irriterade ut. Jag kunde se på deras kroppsspråk att de inte blev överförtjusta över att behöva sitta bredvid Rylee.

Jag var redan stressad och när Rylee började gråta samtidigt som planet taxade ut bestämde jag mig för att kolla med flygvärdinnan om det fanns några lediga platser med mer utrymme. Hon sa ja och helt plötsligt hamnade jag bredvid denna fantastiska kvinna! Jag är inte säker på om såg hur stressad och upprörd jag såg ut att vara, men hon förgyllde hela vår dag. Rylee fortsatte att gråta, oavsett vad jag försöka göra …. Så den här kvinnan frågade om jag hade något emot om hon försökte trösta min dotter och naturligtvis lät henne försöka. Sekunden senare tittar Rylee ut genom fönstret och slutar gråta. När vi var i luften somnade hon och sov i hennes knä hela flygningen tills vi kom fram.

Hon försäkrade mig om att det inte var några problem alls och det var faktiskt en skön känsla för henne att kunna trösta Rylee. Hon bar även min dotter av planet och höll henne så jag kunde ta barnvagnen och bilstolen, montera ihop allt, utan att behöva stå där helt själv.

Nyfesha Miller, du kommer aldrig att förstå hur lycklig jag blev av denna vänliga handling du gjorde för min familj. Du kunde lika gärna himlat med ögonen och blivit irriterad, precis som alla andra, men du tog henne och höll henne hela flygningen och lät mig få lite vila och sinnesro. Jag blev tårögd medan jag satt där och såg dig och Rylee sova bredvid mig. Jag kunde bara inte tro att det skulle gå så lätt och hur omtänksam du var mot oss. Tack så mycket!
Gud välsigne dig!!”

Originalinlägget:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Something amazing happened to me today and I will never be able to express how grateful I am for it. If anyone has ever…

Posted by Rebekka Garvison on den 24 september 2015

Det känns skönt att veta att det finns snälla och godhjärtade människor överallt i världen. Härligt att allt slutade bra också! Tänk vad lite en enkel handling kan göra för en övertrött och stressad mamma. Blev du lika berörd av den här historien som jag blev? Sprid gärna denna historia vidare, så kanske världen kan bli en lite bättre plats att leva på.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna