Bilbärgarnas vädjan: Sluta använda era telefoner i bilen och riskera människors liv.

Trots att det innebär en livsfara och att det dessutom är olagligt använder många telefonen när de kör bil. Bilbärgarna Gunnar Nilsson från Mora och Lars-Olov Halvarsson från Idre har upplevt allvarliga olyckor i trafiken på grund av mobiltelefoner – och upplever att problemet blir allt större.

Trots att lagen om mobilförbud i trafiken har införts så upplever bilbärgarna att det bara blir värre. Nu vill de uppmärksamma problemet så att fler väljer att inte använda mobilen när de sitter vid ratten.
– Det har blivit betydligt värre och vi utsetts regelbundet för bilister som inte är observanta, telefonerna är orsaken, säger bilbärgarna Gunnar Nilsson och Lars-Olov Halvarsson till DT.

Som vägarbetare är de väldigt utsatta och de upplever att deras arbetsplats blivit osäkrare. De vill komma hem efter jobbet utan att vara orolig för vad som kan hända. De känner att få bryr sig – trots att varningar, upprop och förbud.
– Vi har ljus, vi sätter ut ordentliga varningstrianglar, men folk kör över varningstrianglar och reagerar inte ens på alla varningsljus vi har på bärgarna, säger Gunnar.

Nu vill de att problemet uppmärksammas så att folk en gång för alla tar detta på allvar. För ingen ska behöva riskera livet på sin arbetsplats.
– När vi åker ut på ett jobb vill vi gärna komma hem, men folks nya sätt att använda telefoner är ett hot mot vår säkerhet, säger de till DT.

Bildelar har flugit omkring bärgarna efter att trafikanter inte saktat ner vid en olycksplats. Bärgarna Lars-Olov och…

Publicerat av DT.se den 4 mars 2016

Ingen ska känna så här på sin arbetsplats! Dela gärna för att uppmärksamma Gunnar och Lars-Olovs upprop.