Bilden på ”mirakelbebisen” sprids som en löpeld – kan du se detaljen som avslöjar varför?

Det finns många anledningar till varför det inte alltid är rätt tid i livet att skaffa barn. Därför finns preventivmedel som kan skydda en kvinna från att bli gravid, eller? 

Efter att Lucy Hellein från Storbritannien fått två barn satte hon in en sprial som skulle hindra henne från att bli med barn. Under ett besök hos gynekologen upptäcktes dock något som kom att förbrylla en hel värld.

Lucy Hellein från Storbritannien hade inga planer på att kolla upp om hon var gravid eftersom att hon hade satt in en spiral som skyddade henne. Men under ett gynekologbesök upptäckte man att något inte stod rätt till. 

Eftersom att Lucy hade två barn sedan tidigare kände hon igen känslan av att vara gravid, därför bestämde hon sig för att kolla upp det. Och mycket riktigt, Lucy var gravid så långt som i vecka 18. 
– De såg inte spiralen på ultraljudet så min gynekolog antog att den hade ramlat ut, men jag var inte så övertygad om det, berättar Lucy för brittiska Metro

Den 27 april föddes Lucys son Dexter. Sprialen hittades bakom moderkakan, och på bilden ser man Dexter hålla i det som skulle skyddat honom från att komma till värden. För Lucy är han en mirakelbebis. 
– Det var verkligen meningen att Dexter skulle komma till oss. Han var beräknad till den fjärde maj och även om han inte var planerad så var jag och familjen överväldigade, säger mamman till brittiska Metro. 

Enligt RFSU ska en sprial skydda mot graviditet eftersom att den gör ägg och sperimer funktionsodugliga, men i Lucys fall har detta inte funkat, vilket är extremt ovanligt. Enligt NHS ska en spiral fungera till 99% om den sätts in på rätt sätt. 

Dela gärna om du också tycker att det är ett mirakel att Dexter föddes.