Bilkraschen dödar mamman och 3 barn, orsaken bakom olyckan krossar pappans hjärta

Att förlora sina nära och kära måste vara bland det värsta som man kan vara med om. Föräldrar ska inte behöva överleva sina barn, speciellt inte när barnen är små.

Sorgen och frustrationen är något som man tvingas leva med och bearbeta under resten av livet.

Lindsey Schmidt, 29, och hennes man Edward från USA och deras tre små barn, 6, 4 och 1 år gamla, levde ett lugnt liv i Beacher, Illinois. Familjen väntade tillökning – de tre små bröderna skulle få ett till syskon och hela familjen var glad och förväntansfull.

Men en mycket tragisk olycka skulle komma att vända upp och ner på hela familjens liv…

oj-f
Bildkälla

Lindsey och Edward Schmidt hade hela livet framför sig och såg fram emot att se sina barn växa upp i det lilla samhället i USA. Deras tre söner, Caleb 1, Weston, 4 och Owen, 6 var överklyckliga över att få ett till syskon. 

Och Lindsey och Edward kunde inte vara gladare över att familjen snart skulle få en ny liten medlem. 

1-f

När semestern kom anmälde föräldrarna sönerna till en sommarskola. Det var måndag morgon och mamam Lindsey satte sig i bilen med de tre förväntansfulla pojkarna. På vägen till sommarskolan var det en skåpbil som missade en stoppskylt och krockade med familjen Schmidts bil. 

1-årige Caleb och Lindseys bebis i magen dog omdelbart av kraschen. Weston, 4, Owen, 6 och mamma Lindsey fördes snabbt till sjukhus. Men ingen av de tre överlvde den svåra bilolyckan. Den 25-åriga föraren i skåpbilen fick lindrigare skador.

Den våldsamma kraschen tog Edwards fru och deras 3 barn ifrån honom. Jag kan inte freställa mig sorgen. När polisen sedan avslöjade otäcka sanningen bakom olyckan blev Edward helt förstörd. 

6-f

Orsaken ska ha varit att föraren i skåpbilen missat stoppskylten – på grund av att han sms:ade. Polisen undersöker fortfarande orsaken och det pekar mot att ett sms ska ha distraherat föraren.

Det var inte nog med att Edward förlorade hela sin familj i trafikolyckan, han måste också leva med att ett ynka litet sms orskade allt.

2-f

Hela samhället där familjen Schmidt levde har slutit upp för att stöta Edward efter den tragiska olyckan. Utanför deras hus har folk satt upp vita band runt träden för att hedra Lindsey och de tre pojkarna.

3-f

Det var vid den här vägen som den ofattbara och ruktandsvärda dödsolyckan inträffade. Folk har lämnat blommor och godesdjur för att hedra familjen Schmidt. 

5-f

Människor från omrdået där familjen bodde har även startat en Smchimdt-stiftelse. Några lokala företag från området, bland annat ett ett bageri i staden, har donerat en stor del av en dags intäkter till stiftelsen. 

Bara i Sverige, under under januari-juni 2017 har 109 personer omkommit i vägtrafiken, enligt Transportstyrelsen. Enligt Chicago Now orsakas en av fyra trafikolyckor i USA av att man kör samtidigt som man sms:ar, skriver Liftable.

Här kan du se en video med hela inslaget om den tragiska händelsen:

Det familjen Schmidt har varit med om är fruktansvärt och ska inte få hända. Föräldrar ska inte överleva sina barn. Att köra bil samtidigt som man sms:ar är livsfarligt och måste få ett slut. Ett sms ska inte få ödelägga en hel familjs liv. Vi måste ta vårt ansvar när vi är ute på vägarana och vara rädda om våra medmänniskor. Dela gärna detta med dina vänner och familj så att vi tillsammans kan uppmäksamma faran med att köra bil och sms:a.

 
 

Läs mer om...