Brandmännen bad om notan men fick ett brev istället. Nu hyllas deras svar över hela internet.

Brandmannen Paul Hullings och hans kollegor hade bekämpat en brand i 12 timmar. När de äntligen var klara vid 6-tiden på morgonen begav de sig till en restaurang i New Jersey för att beställa en stor kopp kaffe. Där mötte Paul även upp sin goda vän Tim Young.

När servitrisen Liz Woodward serverade männen hörde hon dem prata om nattens långa räddningsuppdrag.

Bildkälla

01

Liz blev så berörd när hon hörde om deras insats så hon bestämde sig för att bjuda brandmännen på kaffet. Istället för notan så fick de in en handskriven lapp av Liz.

Bildkälla

02

Så här skrev hon på lappen:
”Jag bjuder på frukosten i dag – tack för allt ni gör; för att ni hjälper andra och springer till de ställen som andra flyr ifrån. Oavsett vad ni har för uppgift är ni starka… Tack för att ni är så orädda varje dag! Ni trotsar elden och drivs av mod – vilka förebilder ni är. Nu får ni se till att vila.”

Bildkälla

03

När Paul och hans vän Tim läste lappen blev de tårögda. De tackade för kaffet och Tim la senare ut ett facebookinlägg om händelsen.
”En sådan osjälvisk och trevlig gest. Alla våra vänner bör äta här och stödja verksamheten. Och om Liz är er servitris, ge henne ordentligt med dricks!”

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

My friend Paul Hullings went with Hainesport station 391 as part of Burlington county tender strike team to the…

Posted by Tim Young on den 23 juli 2015

Men historien slutar inte där. Paul och Tim skulle snart få en chans att hjälpa Liz tillbaka.

Bildkälla

04

De fick reda på att Liz pappa har varit förlamad i fem år, och att Liz försökte samla ihop pengar till en rullstolsanpassad bil via en donationssida på nätet.

Återigen skrev de ett meddelande på Facebook. ”Det ser ut som att den unga damen som bjöd oss på frukost nu behöver vår hjälp…”

Bildkälla

05

Meddelandet fick snabbt stor spridning. Mängder med anonyma donationer strömmade in och i skrivande stund har Liz fått ihop över 70 000 dollar.

Bildkälla

sida

Jag blir så glad när jag tänker på alla snälla människor där ute. Brandmännen som räddar liv varje dag, och alla de som skänker pengar för att hjälpa Liz att köpa en bil till sin pappa.

Tack för att ni finns!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna