Brandmännen kör hem mobbade pojken – timmar senare ser mamman främlingar på gräsmattan

Mobbning är någonting som förekommer i skolor och på arbetsplatser världen över och även här hemma i Sverige. Och varje gång jag hör om någon som blivit mobbad blir jag alltid lika arg – och det är någonting vi verkligen måste bli av med.

Pojken Jonathan levde med mobbningen och en dag blev det för mycket när han blev slagen av en annan pojke.

Det var då brandmännen på brandstationen i närheten bestämde sig för att göra någonting – och bli pojkens stora hjältar.

Jonathan har autism och går i sjunde klass. En dag när han skulle åka med skolbussen till en ny dag i skolan så var det en pojke som fick syn på hans ny sneakers. Pojken började reta honom och kalla honom ”fet” och ”korkad”.

Jonathan satte i hörlurarna för att inte behöva höra på mobbaren. Han orkade helt enkelt inte. Han tog sig till skolan och var där hela dagen – men på bussresan hem skulle det bli värre.

Bildkälla: Youtube/CBS

En annan kille från skolan började slå Jonathan, hade sönder hans glasögon, spräckte hans läpp och gav honom blåmärken i ansiktet. 

Jonathan är som tidigare skrivet autistisk och har problem med sin självbehärskning. Men den här dagen skulle han göra mängder av människor stolta. Han slog inte tillbaka.

Bildkälla: Youtube/CBS

Några brandmän från den lokala brandstationen kom till platsen där Jonathan hade hoppat av skolbussen, ringde hans mamma och skjutsade hem honom. De fick bra kontakt med den nu blåslagna Jonathan – och han berättade om sin diagnos och vad han ville göra i framtiden. 

Brandmännen lämnade honom hemma hos mamma och körde iväg. Men vad Jonathan inte då visste var att det inte var sista gången han skulle träffa de hjältemodiga brandmännen.

Bildkälla: Youtube/CBS

Samma kväll skulle några människor stå i Jonathans trädgård med en överraskning han aldrig kunnat ana. Brandmännen var tillbaka.

På eget initativ för Jonathans skulle hade de samlat ihop av sina egna pengar för att köpa nya skor till Jonathan. 

”Detta är till dig för att du har varit en sådan bra kille, för du hållit huvudet kallt, för att du varit återhållsam och för att du visat att du är en bättre människa”, berättade brandmännen för Jonathan.

Bildkälla: Youtube/CBS

Jonathan skickade själv en hälsning till pojkarna som slagit och mobbat honom.

”Jag vill berätta för den här eleven att jag förlåter honom och jag vill gärna vara hans vän. Jag och min mamma pratade om det här i går kväll och vi skulle vilja bjuda in den här eleven som gjorde det här mot mig på middag hemma hos oss. Detta så att han kan se att vi inte är annorlunda, bara för att vi ser annorlunda ut.”

Jonathan är en sann inspiration för alla – och vi kan lära oss mycket av hans snälla hjärta. Brandmännens gest mot honom var så himla fin och jag hoppas och tror att Jonathan kommer göra stordåd i livet.

I klippet nedan kan du själv se Jonathan berätta om händelsen – och träffa några av de hjältemodiga brandmännen som hjälpte honom. 

Jonathan är en riktig hjälte! Dela gärna artikeln så vi tillsammans kan uppmärksamma honom för den godhjärtade pojke han är – och för brandmännens vackra gest.