Brevbäraren ska lämna post till 94-årig kvinna – då hör han gråt inne i huset och bryter sig in

Josh Hefta arbetar som brevbärare i North Dakota, USA. Varje dag delar han ut post i sitt område och har med tiden lärt känna flera av de som bor där.

En av dem han lämnar post till är 94-åriga Alice Paschke. Eftersom Alice är så gammal brukar Josh gå fram till hennes dörr och knacka på, så hon slipper gå ut till brevlådan för att hämta posten.

Men en dag i januari upptäckte han att allt inte stod rätt till hos Alice. 

Tidigare brukade Alice alltid möta honom ute vid brevlådan och prata en stund. Hon levde ensam och var alltid glad när Josh kom förbi. Hon bjöd honom gärna på något gott också.

Men när Alice blev äldre fick hon allt svårare att gå, och kunde inte längre lämna huset. Då började Josh istället knacka på hennes dörr och lämna posten till henne inne i huset, så hon slapp gå ut till brevlådan.

Men en dag i januari när Josh knackade på var det ingen som öppnade. Han blev genast orolig eftersom Alice alltid var hemma. Han knackade igen – och då hörde han en svag röst inifrån.

”Kom in, jag behöver hjälp” viskade Alice svagt där inne.

Josh agerade direkt. Dörren var låst, så han bröt upp den. 

Där inne hittade han Alice på golvet. Hon hade ramlat dagen innan och kunde inte ta sig upp. I 20 timmar hade hon legat där på golvet och väntat på att Josh skulle knacka på.

”Han är en så snäll brevbärare, och jag kan aldrig glömma honom. I resten av mitt liv, så länge mitt minne fungerar, kommer jag att minnas detta.” berättar Alice för WDAZ-TV efteråt.

Josh räddade Alice liv den dagen. 

© Twitter

I maj i år hedrades Josh med det fina priset Postmaster General Award från sin arbetsgivare.

Under prisutdelningen fanns även Alice på plats för att tacka Josh för hans insats. Efter olyckan fick Alice flytta till ett seniorboende, och det var första gången de träffades sedan den där hemska dagen i januari. 

Idag mår Alice bra. Eftersom hon har flyttat får hon visserligen inte träffa Josh varje dag längre, men hon har mycket stöd från sin familj. Familjen är också oerhört tacksamma för att Josh räddade Alice liv.

”Det är underbart att människor som Josh Hefta gör det där extra i sina jobb för att se efter människor som behöver det. I det här fallet ledde det till att han räddade min farmors liv!” skrev Alice barnbarn Brent på Facebook efteråt.

Postens huvudkontor i Washington har faktiskt planer på att sätta Josh namn på sin Heroes Wall, en vägg där de radar upp hjältar som jobbat hos dem. Och Josh är ju verkligen en hjälte!

Vi behöver fler människor som Josh här i världen, som tänker på de gamla och gör det lilla extra för att hjälpa dem. 

Dela gärna med dig av denna historia och påminn dina vänner om hur skört livet är, och hur viktigt det är att vi tar hand om varandra!

Publicerad av Newsner familj