David, 56, dog när helikoptern kraschade – nu skänker han miljoner till sina hjältar

David Tang, 56, överlevde mirakulöst en helikopterkrasch.

Hans hjärta stannade tre gånger – men räddningstjänsten lyckade rädda Davids liv.

Nu hyllar han sina hjältar och ger bort 2,8 miljoner kronor.

Det var den 10 maj i år som olyckan inträffade, i norska Sandviken. David Tang, 56, från Hongkong, var ombord en helikopter som kraschade i vattnet, när den skulle landa på en båt i den norska fjorden.

David lyckades ta sig ur det sjunkande vraket själv, men var skadad och i dåligt skick, då han fått i sig flygbensin och andats in bensinångor.

Hans tillstånd var kritiskt. Men turen var på Davids, och hans två medpassagerares, sida. För räddningstjänsten hade just genomfört ett annat uppdrag i närheten, och var på olycksplatsen bara minuter efter kraschen.

Det räddade Davids liv.

– Jag vill dela med mig om hur det är att överleva en helikopterkrasch. Jag vill dela med mig om hur det är att dö. Jag är en tidigare död man. Mitt hjärta stannade tre gånger, säger David Tang till tidningen Bergens Tidende.

David låg och flöt i vattnet när räddningstjänsten plockade upp honom. Det ska ha kommit rök ur hans mun, från alla bensinångor från helikoptern.

Efter olyckan låg David i koma i fem dagar, men sjukhuset kunde rädda hans liv.

Nu har David och hans två vänner repat sig efter den svåra olyckan. David är tacksam för att vara vid liv. Och han är tacksam för personalen från räddningssällskapet så snabbt kunde hjälpa dem.

Så tacksam att han beslutat att skänka 2,8 miljoner kronor till dem. 

Något som räddningssällskapet tacksamt tar emot.

– Pengarna kommer att användas till utbildning och underhåll av våra livbåtar, säger Frode Pedersen till Bergens Tidende.

Stor tack till alla inom räddningstjänsten, ni är hjältar! 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna