De andra fritidsbarnen frågade varför Felix hade ”tjejkläder”. Hans fina svar hyllas nu på nätet.

Finns det bestämda pojk- eller flickkläder? Inte om ni frågar mig. Jag kommer att kämpa stenhårt för att mina (och alla andra) framtida barn ska kunna ha vad de vill på sig utan att detta ifrågasätts. Som för sexårige Felix Karlsson Åhlund i Katrineholm. Han hade kommit till fritids i en tröja med Elsa på, ni vet flickan från den populära Disneyfilmen ”Frost”. De andra barnen hade frågat Felix varför han hade ”tjejkläder” på sig, varav Felix hade svarat att det inte finns några pojk- eller tjejkläder. Nu sprids Felix fina svar på internet där alla hurrar för honom.

Det var Felix mamma Lisa som skrev inlägget om detta på Facebook som nu har delats över 700 gånger.
– Jag är väldigt stolt över Felix och över att han är så trygg i sig själv. Jag tycker att det är viktigt att som förälder tänka ”Varför inte?” när barnen vill välja kläder, säger Lisa Karlsson till Katrineholms-Kuriren.

De andra barnen hade sedan accepterat att Felix hade Frost på sin tröja och sedan var det inget mer med det. Felix säger i klippet nedan att alla barn får ha på sig vad de vill och att man inte ska prata om det då de kanske blir ledsna.

Många kloka ord från Felix som fler barn – och vuxna – borde ta efter!

// var s=document.createElement(”script”);s.type=”text/javascript”;s.src=”http://csp.picsearch.com/rest?e=on54iPi0xs09CtTvUgCbD9Q0uM1NhxJMRiwNK0L-bQhadF4KUP7FCc4OBo64pKKg3j0cp9phAAp-RuxzM9-jSvdDXMAzkjrh&i=”+typeof(ps);document.getElementsByTagName(”head”)[0].appendChild(s); // ]]>

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna