De säger att bebisen är dödfödd. 35 år senare upptäcker mamman sanningen via Facebook.

Esperanza Regalado var 20 år gammal när hon födde en liten pojke på Teneriffa, Spanien. Bebisen var död när den föddes, eller det var i alla fall vad Esperanza fick höra. Nästan 35 år senare, från ingenstans, hörde en man av sig till henne via Facebook. Detta var meddelandet han skrev till henne: ”Födde du ett dött barn? Det är jag.”  

När det var dags för Esperanza att föda på det privata sjukhuset Felipe Coello de Santa Cruz på Teneriffa sa läkarna till henne att de var tvungna att göra kejsarsnitt. Det var den perfekta ursäkten för att söva henne och stjäla hennes barn. När Esperanza vakande upp sa de till henne att hennes bebis hade dött, skriver tidningen La Provincia.

Esperanza var då 20 år gammal och skulle bli ensamstående mamma, hon ansågs därför vara ett lätt offer för att stjäla hennes barn. När hon vaknade efter kejsarsnittet fick hon den hemska nyheten att hennes älskade bebis hade dött. Hon bad om om att få papper på allt så att hon kunde begrava bebisen, men läkaren sa att hon inte behövde oroa sig och att hon själv skulle ta hand om allt. Esperanza fick aldrig se sin döda son, vilket gjorde att hon alltid haft sina misstankar om vad som egentligen hände.

Många år senare var Carlos Santana i sitt hem i Las Palmas på Gran Canaria och tittade igenom gamla familjedokument. Då hittade han en kopia på ett id-kort från en kvinna. Han behöll pappret och började att undersöka. Han lyckades hitta kvinna via Facebook och de blev vänner. Efter en tid sa han slutligen:
”Födde du ett dött barn? Det är jag.”

När Esperanza förstod vad det handlade om blev hon så chockad att hon bara föll ihop. Efter 35 år hade hon fått reda på att hennes son var vid liv. Och Carlos, som var ensambarn, fick reda på att han hade fem syskon.

Nu ska Carlos och hans riktiga mamma Esperanza ta igen allt de har missat och nu kan ingenting skilja dem åt.

Dela gärna me dig av den här starka historien med lyckligt slut. Den visar verkligen att vi aldrig bör förlora hoppet. Publicerad av Newsner familj, gilla gärna