Den hemlösa kvinnan bryter ut i tårar när främlingen gör detta.

Det händer inte sällan att jag stöter på hemlösa människor när jag är på väg hem från jobbet och varje gång hugger det till i mitt hjärta över att människor tvingas leva så, oavsett vad deras historia är. Alla människor förtjänar att behandlas med respekt och att ha tak över huvudet. Att dessutom se hur vissa ser ner på hemlösa människor och tittar på dem med avsky gör mig riktigt upprörd och ledsen. Något liknande upplevde den här kvinnan när hon nyligen var ute och åt mat på en restaurang i Kalifornien. Plötsligt dök en hemlös kvinna upp och frågade gästerna om hon möjligen kunde få deras rester i stället för att de skulle kastas bort. Ingen brydde sig dock om henne utan ignorerade kvinnan fullständigt. Alla utom Carmen Mendez.

Carmen satt åt och på en snabbmatsrestaurang tillsammans med sin pojkvän i Kalifornien på den amerikanska västkusten när en hemlös kvinna plötsligt dök upp inne i lokalen. Kvinnan gick från bord till bord och frågade försiktigt om gästerna möjligen kunde tänka sig att ge henne sina matrester när de ätit klart i stället för att kasta dom i soporna.

Men ingen gäst besvarade hennes önskan utan slängde sina rester och ignorerade henne fullständigt. Många tittade även med avsky på kvinnan. Carmen, som har arbetat med att hjälpa utsatta och hemlösa under flera år, kunde bara inte tänka sig att agera på samma sätt. Hon bestämde sig för att hjälpa kvinnan på något sätt.

Så när hon ätit klart lämnade hon utan att tveka över den mat hon hade kvar till kvinnan.
”Jag gav henne min mat och tittade på henne medan hon satt ner och åt upp den. Men någonting kändes inte rätt. Jag kände mig som en hemsk människa som bara gav henne mina matrester… hon förtjänade så mycket mer…” skriver Carmen i ett Facebook-inlägg.

Därför gick hon fram till kassan och köpte kvinnan en rejäl måltid i stället.

”Hon gjorde sig klar för att gå därifrån när jag överraskade henne med den här måltiden. Uttrycket i hennes ansikte sa allt. Jag har aldrig känt något liknande… ren och äkta tacksamhet”, skriver Carmen.

Bildkälla: Carmen Mendez (Facebook)

”Kramen hon gav mig var en kram jag aldrig tidigare hade känt… Tårarna hon fällde kändes djupt in i mitt hjärta. Jag höll henne nära och lät henne gråta ut. Och det var ett ögonblick jag aldrig kommer glömma. Så nästa gång du dömer en hemlös person, tänk efter en gång till… Inte alla är hemlösa på grund av ett drogmissbruk eller för att de är lata.”

Carmen postade bilden på sig själv och kvinnan på Facebook och på bara en dryg vecka har över 200 000 personer gillat den och nästan 87 000 har delat den vidare. I kommentarerna sänder mänger av människor kärlekshälsningar till både Carmen och den hemlösa kvinnan: ”Det här är riktig kärlek” skriver en medan en annan tackar Carmen för att hon bryr sig om sina medmänniskor.

Jag tycker verkligen att det Carmen gjorde förtjänar att uppmärksammas och hyllas. Om fler tänkte som henne skulle världen vara en mycket bättre plats. Du får gärna klicka på gilla här under om du håller med.