Denna hjältemodiga pappa räddade hundratals från terrorattacken du inte fick höra om.

Dagen innan de hemska terrordåden i Paris inträffade en annan tragedi i den libanesiska huvudstaden Beirut. Självmordsbombare dödade 43 personer och skadade 239, enligt World Mic. Men dåden i Beirut kunde ha fått ännu fler offer om det inte vore för en hjältemodig pappa.

Kraftiga explosioner skakade på torsdagen de centrala delarna av Libanons huvudstad Beirut när självmordsbombare utlöste sina bomber. Men nyheten har fått sparsamt med utrymme i västerländsk press som i stället valt att fokusera på terrorattackerna i Paris under fredagen.

På sociala medier har dock mängder av människor uttryckt sitt stöd för människorna i Beirut. En indisk bloggare postade bland annat en dikt där hon uppmanar världen att be för fler platser än Paris. Hennes dikt har hittills delats av över 158 000 människor. Hon skriver bland annat:

”Det är inte Paris vi ska be för. Det är världen. Det är en värld där Beirut som skakas av bomber… inte bevakas av media.”

I woke this morning deeply disturbed by the news from #Paris, but more amazed by the attention it received on social…

Posted by Karuna Ezara Parikh on den 13 november 2015

Men attacken i Beirut kunde ha slutat än värre än vad den gjorde. Enligt World Mic skulle en hjältemodig pappa komma att göra en avgörande insats vid tragedin. Mannen, som heter Adel Termos, befann sig tillsammans med sin lilla dotter på marknadsplatsen där bomberna skulle komma att explodera.

Han ska där ha bevittnat den första explosionen när han enligt uppgifter fick syn på en annan bombman som gjorde sig klar för att detonera sin bomb. Då agerade han.

”Han tacklade ner honom (självmordsbombaren, reds. anm.) på marken vilket fick den andra självmordsbombare att detonera. Det är många, många familjer, antagligen hundratals, som kan tacka den här mannen för att de har sina liv i behåll”, säger vittnet Elie Fares till PRI.

Dessvärre dödades både Adel Termos och hans dotter i explosionen. På sociala medier hedrar nu människor honom för att han offrade sig och samtidigt räddade människoliv.

”Vila i frid Adel Termos som offra sig själv när han tacklade ner en självmordsbombare som gjorde sig klar att döda hundratals i Libanon.”

I dag står jag med Paris, för två dagar sedan stod jag med Beirut. Vila i frid”

”Hjälte. Adel Termos tacklade en självmordsbombare som var på väg mot en mosque full med människor i Beirut. Vila i frid.”

”Inte alla hjältar bär slängkappa, Adel Termos och hans dotter dog när de stoppade en självmordsbombare på väg in i en mosque.”

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna