Deprimerad soldat får tidig julöverraskning och bryter ihop

För tre år sedan kom Peter Coukoulis hem till sitt hus och sin familj i Florida, efter flera års tjänst i USA:s marinkår.

Som många andra återvändande soldater hade Peter svårt att anpassa sig till ett civilt liv och han drabbades av posttraumatiskt stressyndrom (PTSD).

Den 26-åriga Peter isolerade sig från sin familj, var paranoid, hade svårt att sova och kunde få omotiverade vredesutbrott. 

Peters mamma, Dena, såg med fasa hur hennes son kämpade med att bearbeta traumat från krigets elände. Samtidigt kom hon också på en lysande plan.

I hemlighet köpte hon en liten beaglevalp till hennes son, i vetskap om hundar kan vara till stor hjälp under behandlingen mot posttraumatiskt stress. 

Några veckor före julafton samlades familjen vid köksbordet och lämnade över ett stort paket till Peter, inslaget med en stor röd rosett.

Och i samma sekund som Peter öppnade paketet och såg in i valpens ögon bröt han ihop. I det ögonblicket visste han att hans liv var på väg att förändras till det bättre.

”Valpen har redan förändrat Peters liv; Det har gjort honom väldigt glad efter tre mycket svåra år”, säger mamma Dena till Caters News Agency. 

Visst är det underbart hur mycket kärlek ett djur kan skänka oss människor? 

Jag är säker på att denna lilla valp och Peter kommer bilda ett urstarkt band och förhoppningsvis kan det få denna 26-åring att få sitt liv tillbaka. 

Dela och gilla gärna denna underbara överraskning på Facebook, så att fler av dina vänner kan få en chans att se detta!