Det sonen gör för sin gamla pappa är en läxa vi alla borde bära med oss.

Även om vi lever i ett av världens bästa länder händer det tyvärr alltför ofta att vi glömmer bort våra äldre och inte sällan tvingas de spendera sina dagar i ensamhet i sina hus eller i lägenheter på äldreboenden. Den här sonen går dock mot strömmen. Han tog med sin gamla pappa ut för att äta en bit mat, något som tydligen chockade alla gäster på restaurangen som tyckte att pappans bordsskick var allt annat än acceptabelt. Även om jag inte kan svära på att historien är sann, är poängen så pass fin att jag ville dela den med er. Vi får aldrig glömma bort våra föräldrar, de har alltid funnits där för oss så det är inte mer än rätt att vi finns där för dem när de blir gamla och ensamma.

En son tog med sin gamle far till en restaurang för att äta middag.

Då pappan var väldigt gammal och svag tappade han ut mat och spillde ner sin skjorta och sina byxor medan han åt. De andra gästerna på restaurangen tittade med avsky på det som utspelade sig och flera skakade på huvudet. Sonen satt dock lugnt bredvid och tycktes inte bry sig om de andra gästerna.

När de hade ätit färdigt tog sonen, som inte verkade skämmas ett dugg, med sin pappa till toaletten. Där sopade han bort smulor, tvättade av fläckarna från pappans kläder och kammade hans hår. När de kom ut från toaletten satt hela restaurangen och tittade på dem i tystnad. De andra gästerna tycktes vara oerhört förvånad över hur någon kunde skämma ut sig så fullständigt bland folk.

Sonen betalade räkningen och började långsamt gå ut från restaurangen medan han höll sin pappa i armen.

Plötsligt ropade en äldre man som satt i restaurangen till sonen:
”Du lämnade ingenting kvar eller?”

Sonen svarade vänligt ”Nej, det gjorde jag inte.”

Varpå den äldre mannen svarade: ”Jo, det gjorde du visst det! Du lämnade en riktig lektion till alla söner och skänkte hopp till alla pappor.”

Hela restaurangen tystnade.

Att ta hand om våra nära och kära är bland det finaste vi kan göra. Dela gärna det här vidare om du håller med om att sonen är ett föredöme för oss alla.

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.