Döende Barbro tvingades leva i misär – nu rasar hela nätet mot hemtjänsten

Barbro Almenfors, 72, avled efter en tids sjukdom.

Men när dottern Patricia gick igenom sin avlidna mammas lägenhet fick hon sig en chock.

På golvet låg gamla spyor, avföring och urin – trots att vårdföretaget Attendo städade lägenheten några dagar tidigare, rapporterar Borås Tidning.

Den 72-åriga änkan Barbro levde ensam i en lägenhet i Borås. Under den senaste tiden blev hennes hälsa allt sämre och i söndags avled hon på sjukhuset. 

När Barbro avlidit återvände dottern Patricia, tillsammans med sin lillasyster, till sin mors lägenhet för att städa ur den – men möttes av förfärande scener. Förutom gamla spyor, avföring och urin var Barbros säng rutten och bland blomkrukorna låg katetrar, trots att modern haft hemtjänst.
– Jag är så glad att hon har somnat in. Det var fruktansvärd vanvård, säger dottern Patricia Rivoltella till Expressen.

Vårdföretaget Attendo ansvarade för städningen av Barbros lägenhet. Enligt dem ska 50 minuters städning var tredje vecka vara det normala, och bara dagar innan hon avled ska lägenheten ha städats. Patricia bokade in ett möte med Attendo för att framföra klagomålen, men chefen avbokade i sista sekund. 

I ett mail till Expressen skriver vårdföretagets tf.verksamhetschef Anne Jagendal att en utredning har inletts kring de klagomål Attendo fått från familjen.

Men Patricia Rivoltella är uppröd över behandlingen. Hon anser att hennes mamma har vanvårdats under sin sista tid i livet.

– De har bemött oss med skit. Mamma betalade för en tjänst, för att få omvårdnad. Jag har en del att säga till den chefen, säger Patricia till Expressen och fortsätter:
– Jag ska säga dig att jag är så glad att hon har somnat in. Tack gode gud att hon har gjort det. Det finns inga ord, det gör inte det.