Dottern har legat i koma i 7 månader – när läkarna vill stänga av respiratorn vaknar hon av mammans sista ord

Det mest skrämmande med koma är att ingen – inte ens läkare, har någon aning om hur länge personen kommer att vara kvar i tillståndet. De flesta som skadats illa eller är väldigt sjuka kan dock hållas vid liv länge tack var en respirator. Förr eller senare kan det dock komma en tidpunkt då människor ger upp hoppet.

Men just hoppet var något som Kertease Williams aldrig gav upp, trots att hennes dotter legat i koma i sju månaders tid. Detta är något hon är glad över idag.

Unga småbarnsmamman Brabson hamnade i koma efter ett ovanligt och svårt sjukdomstillstånd som gjorde henne oigenkännlig.

Mamman: ”Gör allt i min makt”

Mamma Kertease var förtvivlad, men visste inombords att hennes dotter skulle vakna en dag.

”Jag har inga läkarkunskaper, och jag har ingen utbildning överhuvudtaget. Men när det gäller ens dotter så kommer man att göra allt som står i ens makt för att få henne tillbaka”, berättar mamman i ett inslag på WBNS-TV.

Åren gick, och trots att dottern inte visa några tecken på att vakna från koman så fortsatte mamma Kertease att besöka sin dotter som att hon skulle vakna när som helst. Den största drivkraften var enligt henne dotterns egna barn.

”Varje beslut jag tog hängde på att hon hade två små personer som väntade på att deras mamma skulle komma hem till dem”, berättade mamman.

Efter sju månader i koma hade läkarna gett upp hoppet om att Brabson skulle vakna. De uppmanade därför familjen att stänga av respiratorn.

Detta fanns dock inte på kartan för mamman, som vägrade ta ifrån sina barnbarn deras mamma.

Precis som läkarna hade pratat med familjen om att låta Brabson somna in, och mamman protesterat, så hände något. Brabson vaknade.

”Vid 05.10 fick jag ett samtal jag aldrig glömmer. Herregud”, berättar mamman om när fick läkarnas samtal som bekräftade att dottern vaknat upp ur sin koma, efter sju månader.

Tänk om familjen hade följt läkarnas rekommendation och stängt av respiratorn. Dela gärna för att visa andra att man aldrig ska ge upp. Hoppet är det sista som lämnar en, och det kan ta en långt.