Dottern har snyggaste frisyren jag sett – tack vare sin talangfulla pappa

Greg Wickherst från Colorado, USA, är en ensamstående pappa som kallar sin lilla dotter Izzy för ”det bästa som har hänt mig”. Visst, livet som singelpappa kan vara jobbigt ibland och han kämpar med att uppfostra henne själv. Men samtidigt är det en välsignelse att ha fått en liten dotter han kan ta hand om, lära upp i livet och älska över allt annat.

Som många andra flickor tycker Izzy om sitt hår och vill gärna ha fina frisyrer. Men när hon var mindre hade Greg till och med problem med att sätta upp hennes hår i en hästsvans. Så han såg till att lära sig. Men han nöjde sig inte med att bara lära sig göra en hästsvans – nu beundrar tusentals Izzys fina och annorlunda frisyrer.

Det hela började när Greg blev ensamstående och insåg att det fanns saker han inte kunde hjälpa sin dotter med.

”Jag ville kunna fixa min dotters hår och hade till och med problem med att göra en vanlig hästsvans”, säger Greg i en video som Upworthy har lagt upp på sin Facebooksida.

När Izzy var i behov av en klippning visste han inte hur han skulle göra. Det slutade med att han tog fram kökssaxen och orsakade en mindre katastrof på dotterns huvud.

The Hair Dad

Greg kände sig värdelös. Men så kom han på en idé.

It's been a rough summer for us. I went through a break up, Izzy is back in daycare, she's getting ready to start a new…

تم نشره بواسطة ‏‎The Hair Dad‎‏ في 25 يوليو، 2017

 

Greg jobbar på en collegeskola, där de har en avdelning för kosmetologi. Så han lånade en docka och övade i en och en halv timme. Han lärde sig sätta upp håret i hästsvans, göra en inbakad fläta och vattenfallsfläta. Han lärde sig flera olika frisyrer – som han sedan kunde gå hem och göra på sin dotter.

– Första gången jag gjorde en inbakad fläta ända ner tittade min dotter på mig och sa ”du gjorde ett bra jobb, pappa”, säger Greg.

Today is picture day at Izzy's school. We did a Straw Curl Mohawk. So pretty!!! #loveisinthehair

تم نشره بواسطة ‏‎The Hair Dad‎‏ في 28 سبتمبر، 2017

 

Han har nu en Facebooksida som heter The Hair Dad. Där delar han med sig av hur det är att vara en ensamstående pappa, och postar ”så gör du”-videor när han fixar sin dotters hår i olika frisyrer. På så sätt kan andra ensamstående föräldrar få hjälp att fixa håret på sina barn, om de inte har så mycket erfarenhet av det tidigare.

– Det är en av de bästa känslorna i världen, att vara en inspiration för andra, säger Greg.

Well this was fun! I separated her hair I to three sections, kind of like if I were going to give her a Mohawk. I put…

تم نشره بواسطة ‏‎The Hair Dad‎‏ في 2 سبتمبر، 2017

 

Wow! Vilka fina frisyrer Greg gör på Izzy!

Se fler frisyrer här nedan.

Yesterday during the class I taught, I remembered a cute and easy style to add to a ponytail. It's called a Stacked…

تم نشره بواسطة ‏‎The Hair Dad‎‏ في 14 أغسطس، 2017

Today Izzy's hairstyle is a braided bun, using 3 different 3 strand braids. ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

تم نشره بواسطة ‏‎The Hair Dad‎‏ في 30 مارس، 2017

The Chinese Ladder Braid seems pretty popular lately, so I decided to try doing two, going both directions. Very happy…

تم نشره بواسطة ‏‎The Hair Dad‎‏ في 10 مارس، 2017

 

Att vara förälder är det tuffaste jobbet man kan ha och ingen klarar allt. Men Greg gjorde vad han kunde för att lära sig något nytt – och gjorde sin lilla dotter lycklig. Dela gärna vidare om du också blev rörd av den här historien.