Dottern vägrar vakna efter tuppluren, då tittar mamman närmare på ansiktet och rusar till telefonen

Vid det här laget är vi alla medvetna om farorna med att lämna djur eller barn i varma bilar under sommaren. Såväl i solen som i skuggan stiger temperaturerna med våldsam kraft och blir helt olidliga – och uppmaningarna om att iaktta försiktighet brukar därför hagla till alla bilister.

Men faran kan lura runt fler hörn än så – och ibland betydligt närmare än vad man kanske tror.

Efter att ha hittat sin dotter i sängen, döende av värmeslag, vill mamman Jennifer Abma nu varna alla föräldrar för den tysta mördaren i hemmet.

Bildkälla: Jennifer Abma/Facebook

Det var i mitten av juli som mamman Jennifer Abma delade med sig av skräckupplevelsen på Facebook.

När Jennifer skulle titta till sin dotter märkte hon att flickan var helt utslagen och drabbats av akut värmeslag, trots att flickan inte ens varit ute i solen.

Anledningen chockade mamman och inlägget, som har delats tusentals gånger på nätet, visar med all tydlighet hur viktigt det är att ha reglerad inomhustemperatur i hemmet – och hur illa det kan gå om man inte är vaksam.

Bildkälla: Shutterstock

Så här skriver Jennifer på Facebook:

”DETTA var min kväll, detta var det mest otäcka ögonblick jag kunnat föreställa mig, DETTA är allvarligt värmeslag.

Det finns ingenting mer skrämmande än när du inte kan väcka din bebis. DETTA är ett tydligt bevis på att ett barn inte behöver vara i solen för att drabbas av värmeslag.

Det tog oss 20 minuter att väcka henne och när ambulansen kom hade de med sig utredare eftersom de inte visste vad de skulle förvänta sig, liksom jag.

Bildkälla: Shutterstock

Detta var ett bevis på hur snabbt saker förändras.

Anastasia gick och la sig för en tupplur. Jag hade ingen aning om hur varmt det var i hennes sovrum förrän jag gick för att väcka henne och såg att hon var dränkt i svett, helt röd i ansiktet, kokade och att jag försökte väcka henne i 15 minuter.

Ambulansen anlände snabbare än jag någonsin kunnat tänka mig och tog prover som visade att hennes blodsocker var 1.2 men borde vara över 4. De gav henne blodsocker och efter några minuter började hon gråta, uppenbart rädd.

Bildkälla: Shutterstock

Nej, det är inte mitt fel att detta hände men det är svårt att inte klandra sig själv. Detta är en viktig lärdom och förhoppningsvis kan andra föräldrar lära sig något av detta och se till att kontrollera rummen i huset eftersom de kan vara lika farliga som en varm bil.

Jag är fortfarande chockad och jag kan inte föreställa mig vad som skulle ha hänt om jag inte hade gått för att titta till henne.

Vi hade utan tvekan gud på vår sida igår och jag är tacksam till ambulanspersonalen och Jay som kom så snabbt som möjligt för att hålla mig samman.”

Bildkälla: Jennifer Abma/Facebook

Speciellt nu under sommaren är det viktigt att vara vaksam om hur höga temperaturerna kan bli – om det så är i en varm bil, i hemmet eller någon annanstans.

Nu tycker jag att vi hjälps åt att dela vidare mammans varning så att fler kan uppmärksammas på de stora farorna med värmeslag!