Dotterns vita hår vägrar lägga sig ner – då tittar läkaren närmare och inser att hon är en på miljonen

När 29-åriga Sara Lamb från Arkansas i USA födde sin dotter Jaili hade hon ingen aning om att det var något annorlunda med barnet. Förlossningen gick bra och Jaili var frisk.

På huvudet hade hon små blonda hårstrån, så där som små bebisar brukar ha. Ingenting var konstigt med det.

Men när Jaili blev större och fick mer hår insåg mamman att det var något som inte stämde. Dotterns hår var kritvitt och stod rakt upp hela tiden. Mamman testade olika sorters schampo och kammade håret varje morgon – men ingenting hjälpte.

Till slut gick hon till en läkare för att fråga vad det kunde vara för fel på dottern. Men läkarens svar var inte vad hon hade väntat sig!

Jaili var två år när mamman tog henne till läkaren. Håret stod åt alla håll och dottern påminde faktiskt lite om vetenskapsmannen Albert Einstein med sin yviga frisyr.

Läkaren som undersökte Jaili misstänkte att flickan hade ett mycket ovanligt genetiskt fel. Efter DNA-prover kunde diagnosen fastställas, skriver Daily Mail.

© Youtube

Det visade sig att dottern hade ”Uncombable hair syndrome”, ett ovanligt genetiskt fel som gör att håret, som oftast är blont, får en annan struktur och står rakt upp. 

I övrigt så påverkas man inte av att ha detta.

© Facebook/Sara Lamb

Man kan inte få Uncombable hair syndrome utan att någon av föräldrarna bär på en speciell gen som kan orsaka det. Och DNA-prover visade mycket riktigt att mamma Sara bar på en av de tre gener som kan orsaka Uncombable hair syndrome. 

Men även om mamman bär genen så är det ändå ovanligt. Jailis syster har mörkt rakt hår, och ser helt annorlunda ut.

© Facebook/Sara Lamb

Jaili kommer ha sitt yviga hår resten av livet, men det är ingenting som stör henne. Faktum är att hon nästan alltid får komplimanger när hon är ute bland folk.

”Vi kan inte gå någonstans utan att tre eller fyra personer stannar och säger något. Det säger oftast att hennes hår är gulligt” berättar Sara för Daily Mail.

Men mamman får också elaka och arga kommentarer ibland. Vissa främlingar tror nämligen att dotterns hår ser annorlunda ut för att mamman behandlat eller färgat det.

Jag tycker i alla fall att Jaili är jättesöt med sitt speciella hår! Jag hade faktiskt ingen aning om att det fanns något som hette ”Uncombable hair syndrome”, men nu har jag lärt mig något nytt!

Vad tycker du om Jailis yviga frisyr? Dela gärna artikeln med dina vänner och berätta vad du tycker!

Publicerad av Newsner familj