Efter vaccinationerna – här får äldreboendet påskbesök av keliga ponnyn Akilles: ”Otroligt uppskattat”

Efter att alla på äldreboendet Stora Sköndal Villa Magnolia fått sin andra vaccindos kunde man fira med finfrämmande under påsken. I helgen överraskade personalen sina äldre med ett besök av livs levande ponnyn Akilles, som mer än gärna gosade in sig hos de äldre. 

– De var så glada. Det är en så liten häst, så det är inga problem att ta in honom, och eftersom att alla nu är vaccinerade så kunde de känna sig trygga, berättar Lotta Backelin, enhetschef, på Villa Magnolia för Newsner. 

Efter nästan ett år av besöksförbud har livet äntligen börjat återgå till ett mer normalt sådant för de boende på Stora Sköndal Villa Magnolia. 

Häst kom in på äldreboendet

Enhetschefen Lotta Backelin berättar att man på grund av pandemin inte vågat ta emot besökare på ett helt år, vilket varit påfrestande för många. Men nu har alla på boendet fått sin andra dos vaccin. De får därmed ta emot folk igen. 

– Några har till och med åkt hem till sina anhöriga över påskhelgen. Det gör så mycket, de är gladare nu, berättar Lotta Backelin för Newsner. 

Fotot: Privat

Liten och kelig ponny

Även om samtliga på boendet nu är vaccinerade så råder fortfarande pandemi. Så för att förgylla påsken för de äldre bjöd personalen in en speciell gäst, som många hade saknat. 

– Det är en liten häst som heter Akilles, som varit med i talang bland annat. Han har varit hos oss förut, och efter det ville alla så gärna att han skulle komma tillbaka. Men förra året gick det ju inte på grund av corona. Men nu när alla vaccinerats så såg vi till att bjuda hit Akilles och hans ägare igen, säger Lotta Backelin.

Foto Privat

”Livet börjar igen”

Att ta in en häst på ett äldreboende kan låta vågat, men Akilles är en liten och snäll sådan, och de äldre kunde känna sig trygga. 

– Den är så liten. Det är ingen som blir rädd, tvärtom. Många har också haft häst förr, så de är vana, menar Lotta Backelin. 

Foto: Privat

Akilles man var påskpyntad dagen till ära, och vid sin sida hade hade sin matte Evelyn, samt en påskkärring som delade ut påskägg till de äldre. 

– Det var otrolig uppskattat. Stämningen är mycket, mycket bättre. Det känns som att livet börjar igen, säger Lotta Backelin till Newsner. 

Foto Privat

“Tänk att påskharen glömde oss i år igen… 

Dock blev inte besvikelsen särskilt långvarig då underbara lilla Akilles, matte Evelyn och en tandlös påskakärring plötsligt dök upp för att dela ut både påskägg och mängder av kärlek till oss alla innan dom fortsatte sin färd mot Blåkulla!

Om besöket var uppskattat? Gissa…”, skrev äldreboendet på sin Facebooksida, där de delade med sig av den fina stunden.

Till solrummet kan de äldre går för att ta en drink, samtala med en vän, och njuta av fötterna i sanden. Så härligt initiativ ❤️❤️ Skulle ni vilja se att fler gjorde sånt här?

Posted by Newsner Familj on Monday, March 15, 2021

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required